Χωρίς καμία τύψη: Γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι - Το μυστικό της υγιεινής συνταγής
Δοκιμάστε το!
8 Σεπτεμβρίου 2023 09:26
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, ένα λαχταριστό και παράλληλαδιαιτητικόγλυκό ψυγείουμε γιαούρτι, βύσσινα και άλλα 2 υλικά. Πρόκειται για μιαεύκοληκαιγρήγορησυνταγήπου θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε ένα γλυκό με σοκολάτα,δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.
Υλικά
Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε καιπλήρες)
Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
Κόρν Φάουρ 1κοφτήκουταλιά
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει έναπαχύρρευστοσιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη νακρυώσει.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά ναομογενοποιηθείμε τον ζελέ.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστονέξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τηνκρύαπλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.
Γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι
Οικονομικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα
Φτιάξτε, το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με βανίλια και πορτοκάλι.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε στον πάτο μία στρώση μπισκότα πτι μπερ. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα του γλυκού μας με γεύση σοκολάτα.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σκόνη σοκολάτας (1 φακελάκι), προσθέτουμε 400 ml γάλα, και ανακατεύουμε με το μίξερ για να φτιάξουμε την κρέμα.
Αφού είναι έτοιμη η κρέμα σοκολάτας, τη στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα, στο πυρέξ. Την απλώνουμε να πάει σε όλο το σκεύος και να καλύψει τα μπισκότα καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και προχωράμε να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνα.
Για να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνας, παίρνουμε τις 2 μπανάνες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο multi. Τις χτυπάμε με το multi μέχρι να λιώσουν τελείως.
Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, προσθέτουμε άλλα 400 ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για να γίνει η κρέμα μας.
Καθώς χτυπάμε με το μίξερ και έχει αρχίσει να πήζει η κρέμα, ρίχνουμε ταυτόχρονα και τις πολτοποιημένες μπανάνες μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Η κρέμα μπανάνας είναι έτοιμη.
Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μπανάνας, απλώνοντας την μέχρι να καλύψει όλα τα μπισκότα σε όλο το σκεύος.
Στη συνέχεια, παίρνουμε και την τριμμένη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα με το χέρι μας. Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.