Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Όπλο των γιαγιάδων: Το «παλιακό» και θαυματουργό μυστικό με τη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια

Τρομερό κόλπο!

1 Σεπτεμβρίου 2023 13:24
Όπλο των γιαγιάδων: Το «παλιακό» και θαυματουργό μυστικό με τη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια
Από Κυριάκος Μελλίδης

Δεν φαντάζεσαι τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα!

Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση. Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσεις μια πρέζα μαγειρικής σόδας.

«Ανάμειξε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση»… Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως με μαγειρική σόδα μπορείς να φτιάξεις και το πιο άπαιχτο καθαριστικό για το σπίτι σου! Δες εδώ τον τρόπο!

Ρίξε μαγειρική σόδα στα αυγά για να βράσουν πιο γρήγορα - Τρελό κόλπο από τις γιαγιάδες μας

Μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια
Μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια

Νευριάζεις και εσύ όταν δεν μπορείς με την ησυχία σου να απολαύσεις το αγαπημένο σου γεύμα; Ρίξε μαγειρική σόδα στα αυγά για να βράσουν και να "ξεφλουδίσουν" πιο γρήγορα και δες την αλλαγή στην καθημερινότητά σου! Σου βρήκαμε τρελό κόλπο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.

Τα αυγά είναι ένα από τα υγιεινά και θρεπτικά σνακ, που φτιάχνονται γρήγορα και μπορούν να μας χορτάσουν, αλλά και να μας προσφέρουν ενέργεια. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές δεν μπορείς να βγάλεις το τσόφλι με τίποτα και βαριέσαι να μπεις στον κόπο να το φας.

Το ξεφλούδισμα, όταν πρόκειται για βραστό αυγό αποτελεί μεγάλο μπελά για όλους, και ειδικά αν είναι και άσπρο το αυγό καθώς, το τσόφλι σπάει σε μικρά κομματάκια και καταντά την διαδικασία κουραστική.

Το κόλπο που κάνει τα αυγά να ξεφλουδίσουν και να βράσουν πιο γρήγορα - Μόνο με μαγειρική σόδα

Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν μετά το τρικ, που μοιράζεται η εκπομπή «Morning Break», για γρήγορα ξεφλούδισμα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το τρικ, για να βγει το τσόφλι, απλά βάζουμε μαγειρική σόδα στο νερό, που το βράζουμε.

Σύμφωνα με την εκπομπή, τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, χαρακτηριστικό που τα καθιστά δύσκολα στο ξεφλούδισμα, επειδή το ασπράδι είναι πιο κοντά στο κέλυφος. Η σόδα, λοιπόν, κάνει το pH του αυγού πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεται πιο γρήγορα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share