Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Φρουτένιος πειρασμός: Η λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη για κερασόπιτα στο πι και φι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

21 Ιουνίου 2023 09:31
Φρουτένιος πειρασμός: Η λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη για κερασόπιτα στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γλυκό με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, που θα αγαπήσετε. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει να ετοιμάζουμε πεντανόστιμη κερασόπιτα, το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού για παιδιά και μεγάλους, που μπορείτε να φάτε ακόμα και για πρωινό.

Υλικά

  • 600 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 medium αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 lime
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Φρουτένιος πειρασμός: Η λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη για κερασόπιτα στο πι και φι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Απλώνουμε τα κεράσια, σε μία τετράγωνη φόρμα, διαστάσεων 23x23 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν όμορφα τα κεράσια.

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα lime, το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία υφή. Αφαιρούμε τον κάδο και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.

Αφαιρούμε τα κεράσια από το φούρνο και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Έπειτα την ξεφορμάρουμε, την αναποδογυρίζουμε, την μεταφέρουμε σε μία σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Πασπαλίζουμε την κερασόπιτα με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share