Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη συνταγή χωρίς φύλλο και αυγά έτοιμη σε 5'

Απογειώνει τη νοστιμιά!

8 Ιουνίου 2023 08:28
Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη συνταγή χωρίς φύλλο και αυγά έτοιμη σε 5'
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αγαπημένη λιχουδιά όλων, μικρών και μεγάλων, η τυρόπιτα μπορεί να συνοδεύσει ένα κυρίως γεύμα, να γίνει το τέλειο σνακ, ένα ωραίο οικογενειακό βραδινό ακόμη και ένα από τα κύρια πιάτα ενός brunch. Η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι γίνεται στο πι και φι. Και δεν χρειάζεται και φύλλο, ούτε και αυγά.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • φέτα, όση επιθυμείτε
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
  • 200 γραμμ. χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζονγας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
  • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Συνεχίζουμε τη συνταγή μας κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μας μέχρι να πάρει χρώμα.

Τυρόπιτα στο τηγάνι
Τυρόπιτα στο τηγάνι

Τυρόπιτα «εξπρές» από Βασίλη Καλλίδη: Πεντανόστιμη με μόνο 2 υλικά!

Μια «εξπρές» συνταγή για τυρόπιτα μοιράστηκε ο Βασίλης Καλλίδης, η οποία γίνεται πεντανόστιμη με μόνο 2 υλικά!

Ο γνωστός σεφ όλα αυτά τα χρόνια τους «τρελαίνει» όλους με τη μαγειρική του. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή του για πεντανόστιμα μπιφτέκια.

Ο Βασίλης Καλλίδης πριν μερικά χρόνια είχε μοιραστεί σε συνέντευξή του μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα comfort φαγητό, όπως είναι η τυρόπιτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μάγειρας είχε αναφέρει:

«Επική τυρόπιτα με 2 υλικά: Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτα και 500 γρ. γκούντα. Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι, βάζουμε την γκούντα στη μισή επιφάνεια, κλείνουμε σαν βιβλίο και ψήνουμε στους 220ο για 30’»

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share