Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Δροσερή και νόστιμη συνταγή: Μπιφτέκια με κιμά γαλοπούλας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο με σαλάτα αβοκάντο (video)

Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο

5 Ιουνίου 2023 14:01
Δροσερή και νόστιμη συνταγή: Μπιφτέκια με κιμά γαλοπούλας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο με σαλάτα αβοκάντο (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Είτε μοσχαρίσια, είτε από κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων και εύκολη συνταγή όταν θες να ετοιμάσεις κυρίως πιάτο γρήγορα και χωρίς κόπο. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος που κάνουν πολλοί στο πλάσιμο του κιμά και καταστρέφει τα μπιφτέκια.

Μπιφτέκια γαλοπούλας με σαλάτα αβοκάντο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή που ακολουθεί δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι ιδανική πρόταση για την καλοκαιρινή περίοδο χάρη στην συνοδευτική σάλτσα από αβοκάντο που κάνει την διαφορά.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μπιφτέκια της γιαγιάς: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε στην σχάρα

Η Ελληνίδα γιαγιά πάντα έχει τρόπους να μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά μας μαθαίνει κόλπα για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στα σχάρα. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μπιφτέκια στη σχάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα μπιφτέκια, πραγματικά αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, μπορεί να μοιάζουν απλά σαν φαγητό αλλά θέλουν ταλέντο και στο φτιάξιμο και στο ψήσιμο.

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές συνταγές για μπιφτέκια, κόλπα για να παραμένουν αφράτα και πολύ πρόσφατα μια εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια σαν της ταβέρνας που έκανε θραύση.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα κόλπα για να μην μας κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα. Σημαντικό και κρίσιμο καθώς πολλοί ή μάλλον όλοι την έχουν πατήσει με το φαγητό τους, τα μπιφτέκια τους, να καταστρέφονται στο γύρισμα, σε μια προσπάθεια απλά να τα γυρίσουν στη σχάρα.

Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους τα μπιφτέκια σας να μην κολλάνε στη σχάρα και να μην διαλύονται όταν τα γυρίζετε τότε δείτε τα παρακάτω κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τέτοιες... κακοτοπιές στο μέλλον.

Ακολουθούν μερικά δοκιμασμένα κόλπα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια στη σχάρα.

Μπιφτέκια της γιαγιάς: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε στην σχάρα

Κόλπο 1: Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι

Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα.

Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ.

Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση. Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα. Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.

Κόλπο 2: Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι

Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει. Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share