Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπουκιά και συχώριο: Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

2 Ιουνίου 2023 14:03
Μπουκιά και συχώριο:  Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Πηγή: argiro.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια. Μία συνταγή για παραδοσιακό αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια στην κατσαρόλα με μπαχαρικά, συνοδευόμενο με χοντρό μακαρόνι και μπόλικη ξηρή μυζήθρα. Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο κόλπο των σεφ για να «δέσουν» τα μακαρόνια ωραία με κάθε σάλτσα.

Υλικά

  • Αρνί 1 κιλό περίπου
  • Ελαιόλαδο Λίγο
  • Κρασί 1 ποτηράκι κόκκινο
  • Κρεμμύδι 1
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Καρότο 1
  • Πιπεριά 1 πράσινη
  • Σάλτσα Ντομάτας Μπόλικη
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Κανελά Κατά βούληση
  • Μπαχάρι Κατά βούληση

Για τα μακαρόνια

  • Μακαρόνια 1 συσκευασία χοντρό
  • Ελαιόλαδο Λίγο

Για το πασπάλισμα

  • Μυζήθρα Μπόλικη

Σήμερα θα φτιάξουμε μία συνταγή που μοσχοβολάει παράδοση. Μία άκρως μαμαδίστικη συνταγή με Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια που λιώνει στο στόμα , με διάφορα μπαχαρικά και συνοδευόμενο με χοντρό μακαρόνι και μπόλικη ξηρή μυζήθρα.

Αυτό το κοκκινιστό αρνάκι είναι σκέτο λουκούμι και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την συνταγή και με το αρνί που μας περίσσεψε το Πάσχα ή από κάποιο άλλο τραπέζι του σπιτιού μας. Μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα και πραγματικά λιώνει στο στόμα.

Εκτέλεση

Μπουκιά και συχώριο:  Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Πηγή: pexels.com

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα κομμάτια αρνιού της αρεσκείας. Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε το νερό. Στην συνέχεια σουρώνουμε το αρνί και κρατάμε τον ζωμό του στην άκρη.

Βάζουμε και πάλι τα κομμάτια αρνιού στην κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας και αφού ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί για λίγο το αλκοόλ.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα με το αρνί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Προσθέτουμε επίσης τον ζωμό που έβρασε το αρνί προηγουμένως.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Περιμένουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το αρνί μας. Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι και μπόλικη μυζήθρα.

Tips για το Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Στα μακαρόνια αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε λιωμένο βούτυρο. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το αρνί που μας περίσσεψε, προσπερνάμε το σημείο με το βράσιμο και αντί για τον ζωμό του χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών, ζωμό κρέατος ή σκέτο νεράκι. Είναι το ίδιο νόστιμο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share