Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια φούρνου: Το κόλπο της γιαγιάς με την ντομάτα για να γίνουν πιο αφράτα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

1 Ιουνίου 2023 12:54
Κεφτεδάκια φούρνου: Το κόλπο της γιαγιάς με την ντομάτα για να γίνουν πιο αφράτα
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά της γιαγιάς για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για τα απόλυτα κεφτεδάκια φούρνου σας τα βρήκαμε!

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και φτιάξτε το αγαπημένο σας φαγητό και μαγέψτε τους καλεσμένους σας. Αν από την άλλη θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο βαρύ, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια από τον Γιώργο Τσούλη.

Υλικά συνταγής

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κεφτεδάκια φούρνου: Το κόλπο της γιαγιάς με την ντομάτα για να γίνουν πιο αφράτα
Πηγή: unsplash.com

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά έως ότου ομογενοποιηθεί, το μείγμα.
  • Το ζύμωμα κάνει περισσότερο αφράτο, τον κιμά.
  • Τοποθετούμε με μεμβράνη το μπολ για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
  • Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια δίπλα – δίπλα.
  • Ψήνουμε, τα κεφτεδάκια, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου εικοσιπέντε με τριάντα λεπτά.

Συμβουλές

  • Βάζουμε τη βρώμη σε νιφάδες μέσα στον κιμά, αλλά δεν την αλέθουμε να γίνει σκόνη. Μπαίνει με σκοπό να αφατέψουν, τα κεφτεδάκια.
  • Μπορούμε να τρίψουμε στον τρίφτη ή να λιώσουμε, τη ντομάτα μας, στο μούλτι. Βοηθά στο να αφρατέψει ο κιμάς.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share