Τετραπλή σοκολατένια «κόλαση»: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου από τον Πέτρο Συρίγο έτοιμο σε 30'
Όαση απόλαυσης!
Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου με τρεις διαφορετικές σοκολάτες, πλούσια αλατισμένη καραμέλα και βάση από τα αγαπημένα μουστοκούλουρα που θα σε ξετρελάνει από τον Πέτρο Συρίγο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα.
Συστατικά για το Γλυκό ψυγείου με τρεις σοκολάτες, αλατισμένη καραμέλα και μουστοκούλουρο
Για τη βάση
- 250 γρ μουστοκούλουρο
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
- 200 γρ μαύρη σοκολάτα
Για την λευκή στρώση σοκολάτας
- 500 γρ λευκή σοκολάτα
- 80 γρ βούτυρο
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά
Για την αλατισμένη καραμέλα
- 120 γρ βούτυρο
- 230 γρ καστανή ζάχαρη
- 230 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 κ.τ.γ αλάτι
- 200 γρ φιστίκι αράπικο
Για την επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
- 400 γρ σοκολάτα γάλακτος
- 60 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για την βάση
- Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×30 Βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
- Λιώνουμε την σοκολάτα και την βάζουμε πάνω από την στρώση με το μουστοκούλουρο.
βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να προχωρήσουμε το επόμενο στάδιο.
Μωσαϊκό του 10λεπτου: Το αγαπημένο γλυκό ψυγείου σε μια συνταγή... τσακ-μπαμ
Το γνωστό μωσαϊκό που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι. Μια θεϊκή εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες. Με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα, είναι από τα καλύτερα γλυκά ψυγείου!
Εύκολο γρήγορο και πενταντόστιμο, είναι το γλυκό ψυγείου που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Με λίγα υλικά και χωρίς πολύ προετοιμασία, έχεις τον τέλειο κορμό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά.
Γλυκό ψυγείου: Μωσαϊκό του 10λεπτου
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
- 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
- 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
- Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
- Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
- Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
- Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
- Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
- Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: argiro.gr