Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και μαγιονέζα - Ένα πλήρες καλοκαιρινό γεύμα!
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Τώρα με τη ζέστη ο καθένας ψάχνει κάτι δροσερό και ελαφρύ. Και τα μακαρόνια-σαλάτα με τόνο και μαγιονέζα αποτελούν ιδανική επιλογή.
Είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο, γρήγορο και χορταστικό ενώ το γεγονός πως η μακαρονοσαλάτα μπαίνει στο ψυγείο, δίνει ένα σούπερ δροσερό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για σάλτσα με πέστο και αβοκάντο που θα χαρίσει δροσερή και υγιεινή απόλαυση στο πιάτο σας
Υλικά
- μακαρόνια (πένες ή βίδες κατά προτίμηση)
- τόνος σε ελαιόλαδο
- μαγιονέζα
- χυμός από λεμόνι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Στραγγίζουμε τον τόνο αλλά όχι τελείως καθώς θέλουμε να μείνει λίγο ελαιόλαδο ώστε να δώσει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση στο πιάτο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τον χυμό από λεμόνι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε τα μακαρόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν σε σερβίρουμε.
Αυθεντική ιταλική μακαρονάδα: Ταλιατέλες μπολονέζ του «ονείρου» - Το μυστικό στην σάλτσα κιμά
Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και καταπραϋντικό φαγητό από μια αυθεντική ιταλική μακαρονάδα. Γι' αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζ του «ονείρου». Το μυστικό στην σάλτσα κιμά θα σας ξετρελάνει!
Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μακαρόνια από τον Βασίλη Καλλίδη.
Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζ. Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο.
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 170 γρ βοδινό κιμά
- 170 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
- 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
- 3 κουταλιές πελτέ
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- ½ κιλό ταλιατέλες
- Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.