Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Απολαυστική μπουγάτσα κρέμα με μπόλικη άχνη και κανέλα - Είναι πραγματικά τέλεια!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

28 Μαΐου 2023 15:28
Απολαυστική μπουγάτσα κρέμα με μπόλικη άχνη και κανέλα - Είναι πραγματικά τέλεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει πιο δημοφιλής γέμιση στην μπουγάτσα από την κρέμα. Αν την πασπαλίσετε κιόλας με άχνη και κανέλα σίγουρα η γεύση της θα απογειωθεί. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για τυρόπιτα σαν μπουγάτσα από τις Σέρρες με σιμιγδάλι και φέτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
  • 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
  • 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά 3 βανίλιες
  • 160 gr σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Απολαυστική μπουγάτσα κρέμα με μπόλικη άχνη και κανέλα - Είναι πραγματικά τέλεια!

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη. (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ, σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον. Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα.

Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό. Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω.

Ανοιξιάτικη συνταγή: Λεμονογλυκό ψυγείου με λεμόνι, γιαούρτι και 2 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'

Ένα από τα γλυκά που φέρνουν στο μυαλό μας τις παιδικές μας αναμνήσεις είναι σίγουρα το λεμονογλυκό ψυγείου. Ένα γλυκό που οι περισσότερες μαμάδες και γιαγιάδες φτιάχνουν τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και είναι εύκολο, γρήγορο, γευστικό και απίστευτα δροσιστικό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εναλλακτικό εκμέκ με τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα.

Αν θέλεις και εσύ να το φτιάξεις, θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά και 5 λεπτά για την εκτέλεση της συνταγής, όσο για το γευστικό αποτέλεσμα, θα σε ενθουσιάσει.

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σφολιατίνια
  • 1-2 λεμόνια ή λάιμ
  • 400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε (μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κ.σ χυμό από το λεμόνι). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα η μια κουτάλα μέχρι γίνει παχύ και βελούδινο. Σε ένα ταψί 25*25 περίπου κάνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού εάν θέλουμε και έπειτα στρώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει. Διακοσμούμε με λίγα σπασμένα σφολιατινια και ξύσμα λεμονιού.

Μετα-πασχαλινή απόλαυση: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα έτοιμο σε 5'

Πανεύκολο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 750 γρ μπισκότα
  • 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ νερό

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γρ. νερό
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. κακάο σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για το στόλισμα:

  • 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
  • Βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
  • Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share