Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκολατένια «όαση» από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'

Θα το λατρέψετε!

18 Μαΐου 2023 08:36
Σοκολατένια «όαση» από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'
Από Ανθή Κουρεντζή

Γλυκό ψυγείου σαν fudge με σοκολάτα και καραμέλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε το ζαχαρούχο μας, μαζί με τις σοκολάτες, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε σε φορμάκια σιλικόνης της επιλογής μας ή σε μικρό σκεύος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και γαρνίρουμε με κακάο.

Μία κουταλιά και φτάνετε στον 7ο ουρανό: Γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη με πλούσια κρέμα πραλίνας και 2 ακόμα υλικά

Οι συνταγές με 3 υλικά είναι οι αγαπημένες μας καθώς γίνονται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση που θέλουμε γλυκό εδώ και τώρα, αλλά διάθεση να πιάσουμε μίξερ και άλλα κατσαρολικά καμία.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για γλυκό που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά, η οποία θα ικανοποίησει κάθε λιγούρα που έχουμε μετά το φαγητό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μιλφέιγ γιαλαντζί.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει την συνταγή του για ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και όχι μόνο. Σοκολατένιο γλυκό με πραλίνα φουντουκιού.

Η τέλεια γλυκιά επιλογή για παιδιά και ενήλικες που χρειάζεσαι μόλις 3 υλικά για να την φτιάξεις.

Ο βαθμός δυσκολίας της είναι 1/5 και θέλεις μόνο 5 λεπτά για να εκτελέσεις την σοκολατένια συνταγή.

Ας δούμε πώς θα την φτιάξουμε:

Υλικά

  • 400 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα + extra, για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 220 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Μία κουταλιά και φτάνετε στον 7ο ουρανό: Γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη με πλούσια κρέμα πραλίνας και 2 ακόμα υλικά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, χωρίζουμε το μείγμα στα 2.
  • Μεταφέρουμε το ένα μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. Το πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να του δώσουμε ένα ομοιόμορφο κυκλικό σχήμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι.
  • Κατόπιν, αλείφουμε το ένα κομμάτι με τα 200 γρ. πραλίνας φουντουκιού, το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και το αλείφουμε και αυτό με την υπόλοιπη πραλίνα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγα σοκολατένια μπισκότα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share