Το πιο εύκολο και απολαυστικό cheesecake από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μία καλοκαιρινή συνταγή για γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Σερβίρετε χωρίς τύψεις!
Καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για γλυκό του κουταλιού καρότο - Το αρωματικό που το κάνει πεντανόστιμο.
Υλικά
Για τη βάση
- 1 συσκ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη γέμιση
- 750 γρ. μασκαρπόνε
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- 100 γρ. στέβια
Για το γαρνίρισμα
- Φύλλα μέντας
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες μούρα βατόμουρα)
- Λίγη στέβια
Εκτέλεση
Για τη βάση του cheesecake
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ για το cheesecake με μασκαρπόνε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη σε μπολ.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ.
Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
Στρώνουμε την επιφάνεια.
Το παγώνουμε για 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα
Λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας.
Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.