Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς - Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ

Πανεύκολα και πεντανόστιμα!

1 Απριλίου 2023 21:34
Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς - Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανέυκολα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έτοιμα σε μόλις 15'. Αυτή τη συνταγή μπορεί να την εκτελέσει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Η γεύση είναι απλά θεσπέσια και θυμίζει τα κουλουράκια της γιαγιάς, όπως αυτά τα λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού της γιαγιάς.

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 1/4 κτγ κακουλέ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς - Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ

Εκτέλεση

  • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
  • Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
  • Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
  • Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
  • Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share