Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το ζαχαρούχο γάλα κάνει τη διαφορά: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα

Το γλύκισμα που θα αγαπήσουν όλοι

30 Μαρτίου 2023 15:05
Το ζαχαρούχο γάλα κάνει τη διαφορά: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απ’ τα πιο δημπφιλή γλυκίσματα της σπιτικής ζαχαροπλαστικής εδώ και δεκαετίες. Συνταγή για σπιτικό κορμό, μωσαϊκό ή «σαλάμι» με κουβερτούρα, μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και καρύδια. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για αφράτη και κρεμώδη γαλατόπιτα.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα με το χέρι
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτετε το κονιάκ και στη συνέχεια τα μπισκότα, την άχνη και τα καρύδια και ανακατεύετε.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) που έχετε πασαπλίσει με κακάο. Του δίνετε κυλινδρικό σχήμα με τα χέρια.
  • Τυλίγετε σφιχτά με το χαρτί σε ρολό, το ξανατυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Το ζαχαρούχο γάλα κάνει τη διαφορά: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα

Ανοιξιάτικο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'

Παγωμένο μπισκοτογλυκό στη στιγμή με ελάχιστα υλικά έτοιμο στο άψε σβήσε. Είναι νόστιμο, δροσερό και είναι η ιδανική συνταγή για εσάς που δεν θέλετε να ξοδεύετε πολλή ώρα στη κουζίνα και προτιμάτε πιο βατές συνταγές. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με δύο διαφορετικές σοκολάτες και κρέμα τυριού.

Υλικά

  • 50 μπισκότα Cookies
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 75 γρ. μπισκότα cookies, αλεσμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγύ.
  • Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Στρώνουμε 25 μπισκότα και με ένα κορνέ τοποθετούμε πάνω τους την κρέμα.
  • Καπακώνουμε με άλλα 25 μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share