Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Σαρακοστιανή απόλαυση: Vegan τάρτα με κρεμώδη γέμιση μπανάνας και καρύδας έτοιμη σε 15'

Το επιδόρπιο της Κυριακής

25 Μαρτίου 2023 19:56
Σαρακοστιανή απόλαυση: Vegan τάρτα με κρεμώδη γέμιση μπανάνας και καρύδας έτοιμη σε 15'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκιά και κρεμώδης, βίγκαν τάρτα με γάλα καρύδας και μπανάνες. Το απόλυτο επιδόρπιο εν μέσα Σαρακοστής για όσους νηστεύουν ή και όχι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονόπιτα με 5 υλικά.

Υλικά

Ζύμη

  • 28 vegan γεμιστά μπισκότα με κρέμα βανίλιας (τα αναζητάμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 80 γρ. μαργαρίνη + λίγη ακόμα για το σκεύος

Κρέμα

  • 3 κουτ. σούπας νισεστέ
  • 1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 400 ml γάλα καρύδας *
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Γαρνίρισμα

  • 3-4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (τις κόβουμε την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)
  • 2 κουτάκια κρέμα καρύδας των 400 ml (τα αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ)
  • 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη κανέλα, για πασπάλισμα

Σαρακοστιανή απόλαυση: Vegan τάρτα με κρεμώδη γέμιση μπανάνας και καρύδας έτοιμη σε 15'

Διαδικασία

  • Για τη vegan τάρτα με κρέμα καρύδας και μπανάνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
  • Σε πολυκόφτη ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  • Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το εσωτερικό μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. και απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων. Φροντίζουμε να πιέσουμε πολύ καλά το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας μας, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος και να μην υπάρχουν κενά, και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
    Κρέμα
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα το νισεστέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα καρύδας.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε την κρέμα, ανακατεύοντάς τη συχνά, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας (αν το βάλουμε). Ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα).
  • Βγάζουμε τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας από το ψυγείο με προσοχή, χωρίς να τις ανακινήσουμε.
  • Ανοίγουμε το πρώτο κουτάκι και θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα μέσα έχει διαχωριστεί.
  • Με προσοχή θα βγάλουμε από το κουτάκι μόνο την κρέμα καρύδας και όχι το νερό που βρίσκεται στον πάτο του κουτιού.
  • Θα την αδειάσουμε σε δοσομετρητή και θα μετρήσουμε ώστε να έχουμε 400 ml. Σε περίπτωση που δεν είναι αρκετό το ένα κουτάκι, τότε ανοίγουμε και το δεύτερο.
  • Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη «σαντιγί».
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε τη «σαντιγί» στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Μόλις η κρέμα που είχαμε φτιάξει και βάλει στο ψυγείο κρυώσει και είναι σχετικά πηχτή, τη βγάζουμε και της προσθέτουμε τη μισή από τη «σαντιγί» και ανακατεύουμε απαλά.

Πηγή: gastronomos.gr

Πανεύκολο και λαχταριστό: Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο που θα γίνει εμμονή

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια δυσκολία να αντισταθούμε σε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια σοκολατένια λιχουδιά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι έτοιμο σε 4'.

Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση της γλυκιάς λιγούρας που θέλουμε γλυκό εδώ και τώρα, αλλά καμία διάθεση να μπούμε στη διαδικασία παρασκευής του με μίξερ, ένα σωρό σκεύη κλπ.

Γι' αυτό τα γλυκά ψυγείου αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή, καθώς ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα. Εμείς μάλιστα βρήκαμε μια πεντανόστιμη συνταγή από τη σελίδα του σεφ Δημήτρη Μακρυτνιώτη για σοκολατογλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και μόλις 5 υλικά. Αξεπεράστη γεύση που μοιάζει με χειροποίητη μπάρα snickers.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο

Πανεύκολο και λαχταριστό: Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο που θα γίνει εμμονή

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μας, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη και αμέσως μετά, προσθέτουμε το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει, και το φυστικοβούτυρο.
  • Έπειτα, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, το απλώνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

  • Σε ένα μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αφαιρούμε την βάση από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω την επικάλυψη.
  • Τέλος, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share