Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια πιο γρήγορα από ποτέ: Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο

Αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος να το πετύχετε!

21 Μαρτίου 2023 12:06
Μπιφτέκια πιο γρήγορα από ποτέ: Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κιμάς: Θα σας βοηθήσει σημαντικά στο ξεπάγωμα αυτός ο τρόπος που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό και στην προκειμένη με… πρωταγωνιστή τον κιμά, ωστόσο, λίγο πριν την… εκκίνηση της μαγειρικής «δημιουργίας» ανακαλύπτουμε πως έχουμε ξεχάσει να ξεπαγώσουμε το κρέας, με αποτέλεσμα να ετοιμαζόμαστε για εναλλακτικές λύσεις.

Βέβαια, αυτή την εποχή, μια τέτοια… γκάφα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και με τους ρυθμούς που έχουν πάρει οι ζωές μας, δεν γίνεται να… λογίζεται ως τέτοια - γκάφα - αλλά ως ένα πρόβλημα που είναι συχνό και χρειάζεται άμεσα μία λύση. Με την ευκαιρία, δείτε αυτή την καταπληκτική συνταγή για αφράτα μπιφτέκια της μαμάς!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο, στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα πανεύκολο και έξυπνο κόλπο, ούτως ώστε να μην χρειάζεστε αρκετή ώρα για να ξεπαγώσει ο κιμάς σας, αλλά και να μπορέσετε να τον αποθηκεύσετε εύκολα στην κατάψυξή σας, χωρίς να πιάσει μεγάλο… χώρο.

Αυτό που θα χρειαστείτε, πέραν βέβαια του κιμά, είναι μία πλαστική σακούλα τροφίμων που να μπορεί να κλείνει αεροστεγώς, για να μπορέσει να αποθηκευτεί το κρέας στην κατάψυξη. Μόλις βάλετε μέσα τον κιμά και πριν κλείσετε την σακούλα, αρχίστε να πιέζετε το κρέας, ούτως ώστε να απλωθεί σ’ όλον τον χώρο της σακούλας. Έτσι, ο κιμάς θα παγώσει άμεσα, ενώ ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα αν θέλετε να τον ξεπαγώσετε.

Δείτε το βίντεο:

Μυστικό μαγειρικής των σεφ: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Τα μπιφτέκια πέρα από ζουμερά πρέπει να είναι και αφράτα προκειμένου να αρέσουν στους καλεσμένους σας. Παρά την όχι και τόσο δύσκολη προετοιμασία τους, το ψήσιμο μοιάζει να είναι βουνό, ακόμα και για όσους έχουν μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα.

Τα παρακάτω μυστικά-tips για το σωστό μαγείρεμα θα σας εξασφαλίσουν σίγουρη επιτυχία.

Για αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια

  • Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί, 2 κουτ. σούπας μπίρα ή 1 μικρή ντοματούλα τριμμένη χωρίς τη φλούδα της.
  • Eναλλακτικά, για να βγουν ζουμερά τα μπιφτέκια, μπορούμε να γεμίσουμε την»καρδιά» τους με 2 κουτ. γλυκού σάλτσα ντομάτας, που θα τα ενυδατώσει και θα τα νοστιμίσει. H σάλτσα ντομάτας μπορεί να αντικατασταθεί με κέτσαπ
  • Στον κιμά ταιριάζει και η λιαστή ψιλοκομμένη ντομάτα, ενώ πιο πικάντικο, μεσογειακό αποτέλεσμα θα του δώσει η ψιλοκομμένη ελιά.
  • Tο γάλα, περίπου 3 κουτ. σούπας φρέσκο ή εβαπορέ, θα κάνει τα μπιφτέκια αφράτα. Aφράτα γίνονται, επίσης, αν προσθέσουμε στη ζύμη 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο ή τον χυμό από 1 πορτοκάλι ή 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Αφράτα μπιφτέκια: Επιπλέον συμβουλές για να γίνουν λουκούμι

Μπιφτέκια στον φούρνο

Η μείξη χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος είναι εξαιρετική για κεφτεδάκια

Σε οποιαδήποτε αναλογία κι αν τα αναμείξεις, φρόντισε να ζητήσεις λίγο πιο μαλακά κομμάτια από τον χασάπη, από τον λαιμό ή το στήθος των ζώων. Ο λιγότερος χρόνος μαγειρέματος που χρειάζονται, θα τα κάνει αφράτα, χωρίς προσθήκη σόδας ή άλλων, όχι και τόσο χρήσιμων τεχνικών.

Ψωμί η φρυγανιά;

Τίποτα…. Το άμυλο ναι μεν βοηθάει να δέσει το μείγμα, αλλά σε σημείο που να χαλάει τη φυσική του υφή. Χρησιμοποίησε καλύτερα ασπράδια αυγού, ελαιόλαδο και αλάτι. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα βοηθήσει το μείγμα να δέσει, αφού “ξεκουραστεί” από το πλάσιμο, αλλά και κατά το ψήσιμο. Τέρμα πια στα κεφτεδάκια που αναπηδούν όταν πας να τα τρυπήσεις, σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ!

Πλάσιμο δε σημαίνει βγάζω τα νεύρα μου στον κιμά

Καμιά φορά μπορεί να βοηθάει, σίγουρα όχι όμως τον κιμά. Αν θες να προσθέσεις μυρωδικά, μπαχαρικά, λάδι κ.α. ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ και πρόσθεσέ τα όλα μαζί στον κιμά, ανακατεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερο για να ομογενοποιηθούν. Όσο λιγότερο τον ζυμώσεις, τόσο περισσότερο θα μείνουν ανέπαφες οι φυσικές ίνες των πρωτεϊνών και δε θα καταλήξεις με τα προαναφερθέντα μπαλάκια στο στόμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share