Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα μυστικά μαγειρικής των σεφ: Έτσι θα βγαίνει πάντα η μπριζόλα ζουμερή και πενταντόστιμη - Το κόλπο των επαγγελματιών

Σηκώστε μανίκια και μπείτε στην κουζίνα...

18 Μαρτίου 2023 20:16
Τα μυστικά μαγειρικής των σεφ: Έτσι θα βγαίνει πάντα η μπριζόλα ζουμερή και πενταντόστιμη - Το κόλπο των επαγγελματιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί από εμάς αγαπάμε το κρέας, ωστόσο όταν μπαίνουμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε μια μπριζόλα, συνήθως δεν βγαίνει ζουμερή. Ποιο είναι το κόλπο των επαγγελματιών; Παρακάτω θα δείτε τα μυστικά μαγειρικής των σεφ, για να είναι πάντα πεντανόστιμη.

Ο Άντονι Μπουρντέν είχε εξηγήσει το Νο1 λάθος που κάνουν όλοι σχετικά με τις μπριζόλες. Ζηλεύεις τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείς γιατί δεν μπορεί ποτέ να πετύχεις κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείς στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;

O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δεν μπορείς να πετύχεις την σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν την μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και «πειράζουν» το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσεις να «ξεκουραστεί» για 10 με 15 λεπτά. «Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να “ξεκουραστεί”. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σου βγαίνει τέλεια».

ζουμερή μπριζόλα

Η απόλυτη μαρινάδα για ζουμερές μπριζόλες

Αν μας ρωτάτε, μια μπριζόλα είναι πάντα θεσπέσια –ακόμα κι αν έχει λαδορίγανη, αλάτι και λεμόνι.
Τι είναι, όμως, καλύτερο από μία μπριζόλα; Μια μπριζόλα μαριναρισμένη, ερχόμαστε να απαντήσουμε.

Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver μοιράζεται τη βήμα-βήμα συνταγή του για το πώς θα κάνετε το τέλειο μαρινάρισμα. Δείτε, κρατήστε σημειώσεις, συγκεντρώστε τα υλικά και μην χάνετε άλλο χρόνο

Τι θα χρειαστείτε

*Υλικά για κρέας 600-700 γραμμαρίων

  • Μια πλαστική σακούλα τροφίμων
  • 8-10 κουταλιές της σούπας Worcestershire σος (θα βρείτε στα super market)
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share