Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν τα έχετε ξαναφάει έτσι: Τυλίξτε τα μακαρόνια με κιμά και βάλτε τα στο τηγάνι - Θα ξετρελαθείτε!

Γευστική πανδαισία!

16 Μαρτίου 2023 12:17
Δεν τα έχετε ξαναφάει έτσι: Τυλίξτε τα μακαρόνια με κιμά και βάλτε τα στο τηγάνι - Θα ξετρελαθείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά, ό,τι πρέπει για ένα καθημερινό γεύμα. Τα αγαπημένα σας μακαρόνια όπως δεν τα έχετε ξαναφάει, σε ένα τρομερό κόλπο με κιμά, που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  • 500 γρ κιμά
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, δεντρολίβανο
  • 60 γραμμάρια μακαρόνια
  • Φυτικό λίπος
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα
  • 250 ml νερό
  • 100 γρ τυρί
  • λίγο μαϊντανό

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ζέσταμα μακαρονιών: Αυτός είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος για την υγεία σας

Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μακαρόνια σε ένα λεπτό! Το απίστευτο τρικάκι που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», επιβεβαιώνει η γνωστή ιστοσελίδα Buzzfeed το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού. Ένα μυστικό που έχει μοιραστεί ήδη από το 2009 το blog Ideasinfood και έχει εκατοντάδες ανθρώπους να ορκίζονται ότι το τρικ δουλεύει μια χαρά.

Όλο το πράγμα έχει να κάνει με το μούλιασμα σε νερό των μακαρονιών πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα. «Μουλιάστε τα μακαρόνια σε νερό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το βράσιμο», μας λέει το Ideasinfood, ή καλύτερα ακόμα από το προηγούμενο βράδυ.

Όταν τα ρίξουμε μετά στο καυτό νερό, θα μαγειρευτούν αδιανόητα γρήγορα. Ακόμα και το ίδιο το βράσιμο δεν είναι απαραίτητο, ισχυρίζεται πάντα το blog, καθώς αν τα ρίξουμε μέσα στην καυτή σάλτσα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, θα σιγομαγειρευτούν εκεί.

«Το βράσιμο των μακαρονιών έχει να κάνει με τη θερμότητα και την ενυδάτωση», γράφει το Ideasinfood, «κι εμείς αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί αν ξεχωρίζαμε τις δύο διαδικασίες». Το αρχικό πείραμα έφερε τα μακαρόνια μέσα σε κρύο νερό για 1,5 ώρα.

Έχοντας μαλακώσει, τα μακαρόνια έβρασαν μέσα σε αλατισμένο νερό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στη γεύση τους…

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share