Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Σαρακοστιανό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα υγείας και μαρμελάδα έτοιμο σε 5'

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

27 Φεβρουαρίου 2023 11:56
Σαρακοστιανό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα υγείας και μαρμελάδα έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανεύκολο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 750 γρ μπισκότα
  • 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ νερό

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γρ. νερό
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. κακάο σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για το στόλισμα:

  • 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
  • Βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
  • Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Σοκολατένιος «πειρασμός»: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με κακάο, μανταρίνι και καρύδι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Ένας απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας με καρύδι και μανταρίνι που συνθέτει το ιδανικό γλυκό ψυγείου για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Τα υλικά είναι απλά και τα σοκολατάκια είναι πανεύκολα. Η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κράκερς.

Υλικά

Για τα σοκολατάκια

  • 5 μεγάλα μανταρίνια
  • 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Σοκολατένιος «πειρασμός»: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με κακάο, μανταρίνι και καρύδι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
  • Αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο.
  • Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
  • Αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια σε μία σχάρα ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
  • Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο για να γυαλίζει. Διατηρούμε τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Βουτάμε τα καρυδένια σοκολατάκια στη λιωμένη σοκολάτα, και τα ακουμπάμε σε μία λαδόκολλα ή σχάρα.
  • Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
  • Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
  • Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Αν το αγαπημένο σας φρούτο είναι το πορτοκάλι, αντικαταστήστε το μανταρίνι για μια εξίσου νόστιμη εκδοχή. Μην διστάζετε να αυτοσχεδιάζετε στην κουζίνα. Το παν είναι η φαντασία και η καλή διάθεση.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share