Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά για να την εξαλείψετε δραστικά

Θα σας λύσει τα χέρια!

16 Φεβρουαρίου 2023 10:17
Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά για να την εξαλείψετε δραστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πού κρύβεται τελικά το μυστικό για τα τέλεια κεφτεδάκια; Πως θα γίνουν ζουμερά, αφράτα και πεντανόστιμα; Πως θα κάνουμε την αυγουλίλα να φύγει; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια που ξεμυαλίζουν.

Πολλά είναι εκείνα τα κόλπα που θα συντελέσουν σε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Για να μη μυρίζουν αυγό τα κεφτεδάκια η λύση είναι το ξύδι. Προσοχή όμως, γιατί αν βάλουμε περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι να ξινίζουν.

Χτυπάμε τα υλικά σε ελεγχόμενη ταχύτητα ώστε να μη γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ψωμί, το οποίο έχουμε στύψει. Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά για να την εξαλείψετε δραστικά

Χρειάζονται μόνο 2 υλικά: Τα άγνωστα συστατικά που απογειώνουν τη γεύση στα μακαρόνια με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα σπιτικά φαγητά. Ωστόσο χρειάζονται μόνο 2 υλικά για να απογειωθεί η γεύση τους.

Η συνταγή δεν είναι δύσκολη ενώ πρόκειται για ένα φαγητό που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, με δύο πολύ απλά υλικά στον κιμά μπορείς να απογειώσεις τη γεύση σε αυτό το κλασικό φαγητό.

Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα μακαρόνια.

 μακαρόνια με κιμά

Τα δύο αυτά υλικά είναι το καρότο και το σέλερι. Το βασικό είναι να τα περάσεις από το μούλτι για να τριφτούν καλά και να τα βάλεις μαζί με το κρεμμύδι στην αρχή της συνταγής. Υπολόγισε ότι για ένα κιλό κιμά θα χρειαστείς δύο μεσαία καρότα και δυο στικς σέλερι.

Και ενώ οπτικά πιθανόν ακόμη και να μην τα διακρίνεις, τα δύο αυτά υλικά θα αλλάξουν τελείως τη γεύση όπως την ήξερες στα μακαρόνια με κιμά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share