Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Για φοιτητές και νέους: Το κόλπο για να καταλάβετε αν έχει χαλάσει το κρέας

Το τρικ που θα σας...λύσει τα χέρια

9 Φεβρουαρίου 2023 19:54
Για φοιτητές και νέους: Το κόλπο για να καταλάβετε αν έχει χαλάσει το κρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι άνθρωποι που μαγειρεύουν συχνά σίγουρα θα ξέρουν το κόλπο για το εάν ένα κρέας έχει χαλάσει. Τι γίνεται όμως με τους νέους και τους φοιτητές που μένουν μόνοι τους.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το φρέσκο βοδινό κρέας αντέχει μόνο 4-5 ημέρες στην απλή συντήρηση και μόνο αν είναι φρέσκο. Τοποθέτησέ το στο πάνω πάνω ράφι και τέρμα μέσα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο των σεφ για να βγαίνουν οι μπριζόλες σας ζουμερές.

Αν και πάλι δεν είσαι σίγουρη για το αν πρέπει να καταναλώσεις το βοδινό ή τον μοσχαρίσιο κιμά, ξεκίνα με την οσμή. Η μυρωδιά του φρέσκου κρέατος πρέπει να είναι ευχάριστη.

Έπειτα παρατήρησε το χρώμα του κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να είναι ροζέ. Όσο περισσότερο το οξυγόνο δρα στις ίνες, τόσο πιο πολύ θα σκουραίνει το κρέας. Κρέας καφέ, μαύρο ή πράσινο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει: Δείτε αυτό πριν ψήσετε το κρέας στα κάρβουνα – Προσοχή!

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων των Ελλήνων, ειδικά όταν πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη. Είτε στο σπίτι, είστε σε κάποια ταβέρνα, λατρεύουμε την γεύση από το κρέας ή τα θαλασσινά ή ακόμα και τα λαχανικά που έχουν ψηθεί στη σχάρα.

Με την Τσικνοπέμπτη, το σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές σε όλην τη χώρα θα πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά!) με τόνους κρεάτων να πέφτουν στα κάρβουνα. Υπάρχει όμως ένας απρόσμενος και πολύ σοβαρός κίνδυνος όσον αφορά το ψήσιμο στα κάρβουνα, τον οποίο ελάχιστοι άνθρωποι αναλογίζονται πριν βάλουν φωτιά στην σχάρα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι και στεγνώνει το κρέας.

Σύμφωνα με το δρ David Grand από την Ιατρική Σχολή Warren Alpert του πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουν πολλοί άνθρωποι την σχάρα, προτού βάλουν επάνω τις τροφές για το ψήσιμο κάθε Τσικνοπέμπτη.

Αν αυτή η βούρτσα είναι ταλαιπωρημένη, έχει σκουριάσει, ή οι μεταλλικές της τρίχες αποκολλώνται καθώς τις τρίβετε με δύναμη επάνω στη σχάρα, τότε μία από αυτές τις τρίχες είναι αρκετή να σας προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

ψήσιμο κρέας την Τσικνοπέμπτη στα κάρβουνα

Αυτές οι μεταλλικές τρίχες κολλούν επάνω στη σχάρα και από εκεί κολλούν επάνω στο κρέας που ψήνετε, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να βρεθούν στο στομάχι σας. Εκεί, σύμφωνα με τον δρ Grand, είναι πιθανό να τρυπήσουν το έντερο!

Ακόμα χειρότερα, έχει καταγραφεί περιστατικό με ένα τέτοιο μεταλλικό κομμάτι από βούρτσα για ψησταριές να έχει φτάσει στο συκώτι ενός ατόμου και να προκαλεί ηπατική νόσο. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να βγάλουν οι γιατροί μεταλλικές τρίχες που είχαν τρυπήσει το έντερο ασθενούς, ή είχαν κολλήσει στον οισοφάγο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share