Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Μπαγιάτεψε το ψωμί; Τα τρία άγνωστα βήματα των σεφ για να γίνει σα να βγήκε μόλις από τον φούρνο

Ποιο είναι το μυστικό;

7 Φεβρουαρίου 2023 15:18
Μπαγιάτεψε το ψωμί; Τα τρία άγνωστα βήματα των σεφ για να γίνει σα να βγήκε μόλις από τον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς μπορείς άραγε να μην πετάξεις το ψωμί που αγόρασες από τον φούρνο και δεν το κατανάλωσες την ίδια ημέρα; Είναι άραγε εύκολο να του δώσεις τη φρεσκάδα και την χαμένη του νοστιμιά ακόμα και αν μπαγιάτεψε; Η απάντησή είναι ένα τεράστιο «ναι» και το λένε τα βήματατων σεφ.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ψήνοντάς στη φρυγανιέρα ή μετατρέποντάς το σε κρουτόν αλλά έχεις τη δυνατότητα να το απολαύσεις φρέσκο και λαχταριστό όπως το αγόρασες. Με την ευκαιρία, δείτε ποιοι κίνδυνοι κρύβονται στο ψωμί.

Πώς θα γίνει ολόφρεσκο το ψωμί σε τρία βήματα

Βήμα 1ο: Βρέχεις ελαφρά το ψωμί (εμπιστεύσου μας!). Στόχος είναι η κόρα να είναι νωπή, χωρίς να βραχεί πολύ η ψίχα.

Βήμα 2ο: Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170οC.

Βήμα 3ο: Τοποθετείς το ψωμί στο φούρνο για περίπου 5-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φρατζόλας και το πόσο νερό έχεις ρίξει προηγουμένως.

Το ψωμί της δεύτερης ημέρας θα είναι σαν να το αγόρασες μόλις από τον φούρνο της γειτονιάς σου!

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία

Καλύτερο από του φούρνου: Έτσι φτιάχνεται το καλύτερο σπιτικό ψωμί με μπύρα και μέλι

Αυτή η συνταγή για ένα σπιτικό ψωμί με μέλι και μπύρα θα σας ξετρελάνει. Γιατί να χαλάτε χρήματα για ψωμί στο φούρνο ενώ μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας και να το ευχαριστηθείτε; Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα αναγνωρίσετε το νοθευμένο μέλι από το γνήσιο

Ένα εύκολο ψωμί με σουσάμι, πολύσπορο ή και σκέτο. Έτσι θα τρώτε φρέσκο ψωμί από τα χεράκια σας εσείς και όλη η οικογένεια! Γίνεται πεντανόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά

  • Αλεύρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 1/2 κιλό
  • Μπύρα 500 ml
  • Ελαιόλαδο 3-4 κ.σ.
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Μέλι 1 κ.γ.
  • Σουσάμι 30-50 γρ. λευκό-μαύρο
  • Ηλιόσπορο λίγους
  • Κολοκυθόσπορο λίγο

Σπιτικό ψωμί: Η συνταγή με μέλι και μπύρα

Καλύτερο από του φούρνου: Έτσι φτιάχνεται το καλύτερο σπιτικό ψωμί με μπύρα και μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός τους σπόρους) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάρουμε ένα μείγμα σαν του κέικ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ ή σε δύο μικρά λαδωμένα και πασπαλισμένα με σουσάμι φορμάκια. Προσπαθούμε να έχουν περίπου το ίδιο βάρος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στη μία φόρμα προσθέτουμε και το μείγμα των σπόρων (αφήνουμε 1 κ.σ. για την επιφάνεια) και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε μέσα στη ζύμη. Αλείφουμε τις επιφάνειες με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλά μας. Πασπαλίζουμε τη μία φόρμα με σουσάμι και την άλλη με τον μείγμα των σπόρων (προαιρετικά).

Ψήνουμε για 50′-60′ στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5′ και ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα ή σε πετσέτα.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.

Το μείγμα μπορούμε να το κάνουμε σε μία φόρμα είτε σκέτο, είτε πολύσπορο, ή να το μοιράσουμε σε δύο μικρά φορμάκια (όπως το έκανα εγώ, σε μένα αρέσει πολύσπορο, στο σύζυγο σκέτο, γούστα είναι αυτά).

Μπορούμε να βάλουμε ότι σπόρους θέλουμε, δηλαδή ότι μας βρίσκεται στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share