Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όπως μόνο η Κρητικιά γιαγιά ξέρει να τις φτιάχνει - «Ακόλαστες» χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Μπουκιά και συχώριο!

6 Φεβρουαρίου 2023 13:43
Όπως μόνο η Κρητικιά γιαγιά ξέρει να τις φτιάχνει  - «Ακόλαστες» χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουμε γνωρίσει άνθρωπο που να μην του αρέσουν οι τηγανητές μπριζόλες. Για τους περισσότερους μάλιστα, είναι και το αγαπημένο τους φαγητό.

Η καταπληκτική γεύση του τηγανητού χοιρινού, σε συνδυασμό με το τυρί και τις πιπεριές, το κάνει απίθανο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Πάμε να δούμε πως θα το πετύχετε:

Υλικά

• 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα ή σβέρκο

• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια

• 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια (ή κίτρινη)

• ½ φλυτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

• 50 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια

• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη

• χυμό ενός λεμονιού

ρίγανη

• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή φαρδιά κοντή κατσαρόλα (πλασωτέ), βάζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε 1½ ποτήρι νερό και τις βράζουμε για 5', αφαιρώντας (ξαφρίζοντας) τον αφρό που θα βγάλουν.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα.

Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.

Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κεφαλοτύρι.

Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, αλλά να μείνει με το λάδι του.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com

«SOS» στην κουζίνα: Ξεπλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Είναι φυσικό κι επόμενο η συνηθέστερη κίνηση που κάνουμε πριν μαγειρέψουμε το κρέας μας είναι να το ξεπλύνουμε και αμέσως να το ρίξουμε στον φούρνο ή την κατσαρόλα. Γιατί κάτι τέτοιο όμως μπορεί να είναι ένα ολέθριο λάθος;

Έχουμε δει κι άλλες φορές πως μπορεί να κάνουμε λάθος σχετικά με το κρέας μας, τόσο ως προς το μαγείρεμα όσο ως προς και τη διαλογή του, για παράδειγμα δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να επιλέγετε αποκλειστικά άπαχο κρέας. Ένα ακόμη λάθος είναι και να ξεπλύνουμε το κρέας μας κι αυτό γιατί κατά αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι του κρέατος με αποτέλεσμα να απορροφά όλα τα λιπαρά στοιχεία.

Η πιο ασφαλής λύση λοιπόν είναι να ξεπλύνουμε το κρέας να το "ταμπονάρουμε" με ένα κομμάτι χαρτί να το αφήσουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά να απορροφήσει όλα τα υγρά του και στη συνέχεια να το μαγειρέψουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share