Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιλέγετε αποκλειστικά άπαχο κρέας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

6 Ιουνίου 2020 13:30
Επιλέγετε αποκλειστικά άπαχο κρέας; Σταματήστε το αμέσως!

Το κρέας είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο μας δίνει άπειρες επιλογές για να το μαγειρέψουμε, είτε στο φούρνο, είτε κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ή ακόμα απλά να το ψήσουμε. Με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να γίνει άκρως θρεπτικό και να καταναλωθεί άνετα σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως ακόμη και στο πιο απλό φαγητό με κρέας μπορεί να κάνουμε και λάθη. Τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην επιλογή του κρέατος και φυσικά μην ξεχνάμε πως και για το κρέας υπάρχουν πάμπολλα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια γεύση, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας τόσο μαλακό που να λιώνει στο στόμα.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κρέας ζητάμε να είναι άπαχο.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί το άπαχο κρέας να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί το κρέας μας θα "στεγνώσει" και δεν θα βγει καθόλου ζουμερό.

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχο κρέας και 20% με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο σας για να αγοράσετε κρέας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Μαγειρεύετε το βοδινό κρέας σε χαμηλή φωτιά; Τότε κινδυνεύετε από...

Το βοδινό είναι ένα κρέας με ιδιαίτερη και έντονη γεύση, γεμάτο πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, το κρέας γενικότερα δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνο όσο νομίζουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώτε χοιρινό.

Είναι μερικά φαγητά, όπως και το κρέας που χρειάζονται μια ειδική διαχείριση και πολλές φορές χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνος για να μαγειρευτεί, ανάλογα τον τρόπο που θέλουμε να το φάμε, βραστό ή ψητό. Τις περισσότερες φορές που μπαίνουμε στη διαδικασία να βράσουμε ένα κρέας οι κινήσεις είναι μηχανικές, χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή αναμονή. Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία μας;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι αυτές που δεν καταφέρνουν να "σκοτώσουν" πιθανούς μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ο οργανισμός μας. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share