Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Μην τρώτε χοιρινό κρέας - Αυτά μπορούν να συμβούν στο σώμα σας

Δώστε προσοχή

2 Ιουνίου 2020 15:19
Μην τρώτε χοιρινό κρέας - Αυτά μπορούν να συμβούν στο σώμα σας
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Η κατανάλωση χοιρινού κρέατος είναι συχνή, και σίγουρα δεν φαντάζεστε τη ζωή σας χωρίς αυτό. Μπορεί να προκαλέσει όμως τα παρακάτω προβλήματα στο σώμα και στην υγεία.

Η γεύση του χοιρινού όταν συνδυάζεται με διάφορα υλικά και μπαχαρικά είναι πραγματικά εξαιρετική. Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση χοιρινού είναι πολύ επικίνδυνη για το σώμα, ειδικά όταν έχει αυτή τη μορφή.

Κι αυτό γιατί τα γουρούνια τρέφονται με χαλασμένη τροφή, περιττώματα και άλλα πράγματα. Όταν το σώμα του γουρουνιού συσσωρεύει όλα αυτά τα πράγματα, οι τοξίνες αρχίζουν να μεταφέρονται και σε άλλα μέρη του σώματος.

Αυτά πιθανόν να οδηγήσουν στην κατανάλωση διάφορων δηλητηριωδών τοξινών οι οποίες παραμένουν στα κύτταρα και τα εσωτερικά όργανα του ζώου. Μπορεί να οδηγήσουν στον σχηματισμό λοιμώξεων και παράσιτων στο σώμα του γουρουνιού.

Ποιοι οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο;

Μια μελέτη συγκεκριμένα κατέδειξε τους κινδύνους της κατανάλωσης χοιρινού. Ο επικίνδυνος μικροοργανισμός Yersinia Enterocliticτελικά προκαλεί γαστροεντερική νόσο, εμετό, πυρετό, διάρροια και κράμπες. Άλλοι είπαν ότι βρέθηκε και Ractopamine. Η Trichinella είναι μια μορφή παρασιτικού σκουληκιού που μπορεί να οδηγήσει σε μυαλγία, πυρετό και οίδημα.

Για να αποφύγετε αυτούς τους οργανισμούς, καλό θα ήταν να καταναλώνετε χοιρινό κρέας μαγειρεμένο σε υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώνονται αυτά τα βακτήρια.

Το φιλέτο του φτωχού: Το μυστικό για να λιώνει το κρέας στο στόμα σας

Θέλετε να απολαμβάνετε το κρέας στο σπίτι όπως και σε ένα ακριβό εστιατόριο; Βρήκαμε το κόλπο για να μην διαφέρει, και δεν απαιτεί καμία έξτρα δεξιότητα.

Για τους λάτρεις του κρέατος που ξέρουν πως να εκτιμούν μια καλή, ζουμερή μπριζόλα, θα γνωρίζουν επίσης πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα καλό κομμάτι κρέας.

Το παρακάτω τρικ ονομάζεται «Το Φιλέτο Mignon του Φτωχού» και μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το κρέας σας, ασχέτως της ποιότητάς του. Σας έχουμε εδώ ακόμα ένα, που θα βοηθήσει στο κόψιμο του κρέατος, για να το απολαμβάνετε στο έπακρο.

Το μυστικό κρύβεται στο αλάτι: απλώστε μια γερή δόση αλατιού σε όλο το κρέας και αφήστε το. Στο τέλος ξεπλύνετε πολύ καλά, ώστε να μη μείνει καθόλου αλάτι.

Ο χρόνος που απαιτείται να μείνει το κρέας στο αλάτι εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού και μπορεί να είναι από 15 λεπτά, μέχρι και 2 ώρες!

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share