Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αθάνατη γιαγιά: Αυτό είναι το άγνωστο υλικό που έβαζε στον κιμά και έκανε τα μπιφτέκια «αφρό» για σίγουρη επιτυχία

Τα κόλπα των παλιών

5 Φεβρουαρίου 2023 19:50
Αθάνατη γιαγιά: Αυτό είναι το άγνωστο υλικό που έβαζε στον κιμά και έκανε τα μπιφτέκια «αφρό» για σίγουρη επιτυχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα και για τα απλά φαγητά υπάρχουν μικρά μυστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Η αθάνατη Ελληνίδα γιαγιά έβαζε ένα άγνωστο υλικό στον κιμά προκειμένου τα μπιφτέκια της να είναι τόσο ζουμερά σαν αφρός για σίγουρη επιτυχία.

Τα μπιφτέκια της «αθάνατης» γιαγιάς και το άγνωστο υλικό στον κιμά

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία “κλειδιά” που θα απογειώσουν την γεύση τους. Με την ευκαιρία, δείτε πόσο αντέχει ο κιμάς στο ψυγείο.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί…Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

κιμάς γιαγιάς για μπιφτέκια

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον “μαλακώνει”. Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό.

Υλικά:

  • μισό κιλό κιμά
  • κόλιανδρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.

Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share