Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Προσοχή! Γνωρίζετε πόσο καιρό «αντέχει» ο κιμάς στο ψυγείο;

Παίζει ρόλο αν ο κιμάς είναι ωμός ή μαγειρεμένος;

24 Ιανουαρίου 2023 10:49
Προσοχή! Γνωρίζετε πόσο καιρό «αντέχει» ο κιμάς στο ψυγείο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγες οι φορές που προμηθεύεστε κιμά προκειμένου να τον μοιράσετε σε σακουλάκια και στη συνέχεια να τον βάλετε στην κατάψυξη.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Είναι ασφαλές να τρώμε τον κιμά που έχει γκριζάρει; - Σας έχουμε απάντηση

Άλλες, πάλι φορές, αγοράζετε κιμά με σκοπό να τον μαγειρέψετε την επόμενη ή την μεθεπόμενη. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να τον διατηρήσετε στο ψυγείο αλλά για πόσες ημέρες;

Σύμφωνα με το FoodSafety.gov, ο ωμός κιμάς μπορεί να παραμείνει στη συντήρηση μόνο μία έως δύο ημέρες το πολύ.

Για να τον διατηρήσετε περισσότερο θα πρέπει να υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις όπως:

η ποιότητα του κιμά που αγοράζετε θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη διάρκεια ζωής του. Για παράδειγμα ο μοσχαρίσιος κιμάς υψηλής ποιότητας έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Φυλάξτε τον μοσχαρίσιο κιμά που αγοράσατε κλειστό στην αρχική του συσκευασία και αποθηκεύστε τον στο κάτω ράφι του ψυγείου προς τα πίσω.

Πόσο διαρκεί ο μαγειρεμένος κιμάς στο ψυγείο;

Ας έχετε μαγειρέψει τον φρέσκο κιμά και θέλετε να τον διατηρήσετε στο ψυγείο, μετρήστε συνολικά 3- 4 ημέρες σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να τον καταναλώσετε.

Πώς να καταψύξετε τον κιμά

Για να καταψύξετε τον κιμά, χωρίστε τον σε μερίδες και τοποθετήστε τον σε σακουλάκια. Κλείστε τα αφού πρώτα φύγει όλος αέρας. Πιέστε με το χέρι σας τον κιμά για να έχει ομοιόμορφο σχήμα και στη συνέχεια σημειώστε την ημερομηνία που θα τον βάλετε στην κατάψυξη.

Απόψυξη

Αν ξεχάσετε να βγάλετε τον κιμά από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ, τοποθετήστε τον σε ένα μεγάλο μπολ με δροσερό νερό. Αφήστε τον να ξεπαγώσει και μαγειρέψτε τον. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει ο κιμάς ξανά να καταψυχθεί.

Πώς να καταλάβετε εάν ο κιμάς χάλασε

Αν ξεχάσατε τον κιμά στο ψυγείο για πάνω από δύο μέρες, παρατηρείστε αν μυρίζει, αν το χρώμα του είναι θαμπό (καφέ-γκρι) κι αν η υφή του είναι περίεργη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share