Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σουσαμένια παριανή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φέτα, γιαούρτι και 1 υλικό έκπληξη

Λιώνει στο στόμα!

1 Φεβρουαρίου 2023 09:52
Σουσαμένια παριανή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φέτα, γιαούρτι και 1 υλικό έκπληξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολη Παριανή τυρόπιτα με λίγα και απλά υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Γίνεται χωρίς φύλλο και είναι τυρόπιτα χωρίς αυγά. Με το σωστό ψήσιμο, κάνει μία τέλεια κρούστα γύρω γύρω που την κάνει ακαταμάχητη. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα μόνο με 5 υλικά.

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 100 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. φέτα ή παριανό τυρί της άλμης
  • 400 γρ. νερό ή γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Σουσαμένια παριανή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φέτα, γιαούρτι και 1 υλικό έκπληξη

Εκτέλεση

  • Φανταστική παριανή τυρόπιτα σε φόρμα χωρίς φύλλο. Ιδανική συνταγή με απλά υλικά για κάθε περίσταση και κάθε τραπέζι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  • Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου την παριανή τυρόπιτα.
  • Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά.
  • Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών. Αν δεν έχεις τέτοιο σκεύος απλά βάλε ένα ταψί 25×35 στο φούρνο να κάψει καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.
  • Προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.
  • Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.
  • Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.
  • Τινάζουμε να ανοίξει το χαρτί.
  • Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.
  • Περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
  • Αδειάζουμε μέσα στην τυρόπιτα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share