Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Τριπλή κόλαση" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπισκότα και stevia για υγιεινή και λαχταριστή απόλαυση

Θα το λατρέψετε

31 Ιανουαρίου 2023 14:34
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι εύκολο οικονομικό γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Η απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γρήγορο γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα και μπισκότα.

Υλικά

  • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ.γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix
  • 2 ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Για το απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης .
  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
  • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλα

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το SlimFix γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
  • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Πηγή: argiro.gr

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τη λύση: Από το αλουμινόχαρτο μέχρι το αλάτι - 4 tips καθαρίσματος της σχάρας

Αν αγαπάτε το BBQ, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας! Για να κάνετε το BBQ απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας εύκολα και οικολογικά!

Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το κόλπο με την καμένη σχάρα και τη λεμονόκουπα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και υλικά, προκειμένου να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από καμένα λίπη και υπολείμματα εύκολα, και χωρίς να αφήσετε επικίνδυνα για την υγεία χημικά. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από την κεραμική εστία.

Με κρεμμύδι

Όπως και με τη λεμονόκουπα, αφήνετε τη σχάρα ψησίματος να κάψει και τρίβετε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση κατά μήκος της σχάρας.

Με πατάτα και αλάτι

Βγάλτε τη σχάρα από το γκριλ, τοποθετήστε τη σε επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο λάδι εδώ και εκεί για να κολλήσει πάνω του το αλάτι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τη σχάρα.

Με ξύδι και αλουμινόχαρτο

Ψεκάστε ξύδι πάνω στη σχάρα, αφήστε λίγα λεπτά και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχετε κάνει μπαλίτσα τρίψτε τη σχάρα.

Καθάρισμα σχάρας με αλουμινόχαρτο

Με σόδα

Βρέξτε τη σχάρα με λίγο ξύδι ή λίγο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τρίψτε ή με τη λεμονόκουπα ή με ένα βουρτσάκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share