Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λεμονάτο γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα έτοιμο στο πι και φι

Μια γλυκιά αμαρτία

18 Ιανουαρίου 2023 14:15
Λεμονάτο γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα έτοιμο στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι! Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν να γλυκαθούν χωρίς να βαρύνουν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με παχύρρευση σοκολάτα και τραγανή βάση.

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 400 γρ. κρέμα τυρί
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 γρ. σαντιγί
  • 200 ml βραστό νερό
  • 1 πακέτο ζελέ λεμόνι
  • 200 ml κρύο νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
  • Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30′ στο ψυγείο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σκέτη «κόλαση»: Εύκολο γλυκό ψυγείου τιραμισού χωρίς αυγά - Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά

Έρχεται αρκετές μεγάλες γιορτές και δεν έχετε ένα γλυκό για να φιλέψετε τους δικούς σας; Γιατί να τρέχετε να αγοράσετε απέξω ενώ σε 10 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό τιραμισού και να τους αφήσετε όλους με το στόμα ανοιχτό... Ακολουθεί η συνταγή!

Υλικά συνταγής

500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
80 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
500 γρ. μασκαρπόνε
350 ml γάλα πλήρες
3 κ.γ. στιγμαίος καφές
2 πακέτα σαβαγιάρ
κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Δείτε επίσης: «Πάρτι» στον ουρανίσκο: Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Συνταγή για γλυκό ψυγείου τιραμισού

Τιραμισού: Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν “γιαούρτι”. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αφρατέψει η κρέμα.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλο το γάλα, προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, για λίγο απλώς να βραχούν καλά απ” όλες τις πλευρές χωρίς να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε πυρέξ 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο (δείτε στο βίντεο πιο κάτω).

Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνετε ομοιόμορφα, με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα λίγο λιγότερο από το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε.

Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και δημιουργείτε σχέδια (βλέπε βίντεο) στην επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε σε 2 στρώσεις όλο το μείγμα μασκαρπόνε ισομερώς, 1/2 μείγμα στη μια στρώση και 1/2 μείγμα στη δεύτερη στρώση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ροζέτες, αν δεν σας περισσέψει, με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Απλά απλώνετε τη δεύτερη στρώση, το πασπαλίζετε με το κακάο και το απολαμβάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share