«Πάρτι» στον ουρανίσκο: Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα
Πανδαισία γεύσης!
14 Ιανουαρίου 2023 09:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Ταγλυκά ψυγείουπου γίνονται εύκολα είναι μια από τις αγαπημένες μας επιλογές για όλες τις εποχές. Όταν δε, γίνεταιεύκολα και με λίγα υλικά, αποτελεί το must των ημερών!
2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική
Εκτέλεση
Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.
Tips
Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.
Μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού που θα "κολάσει" κόσμο
Αυτή η συνταγή γιαμπισκοτογλυκόείναι εξαιρετικά λαχταριστή και δροσερή. Δοκιμάστε να το φτιάξετε σε γιορτές, σαν κέρασμα, αλλά και για όλη την οικογένεια σας...
Υλικά
Μπισκότα Πτι μπερ
Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι
Κρέμα
Νερό 5 ποτήρια
Ζαχαρούχο Γάλα 7 κουταλιές
Custard/ Κάσταρντ 5 κουταλιές
Βανίλια 1
Πώς κάνουμε το μπισκοτογλυκό
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει. Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού. Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα. Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.