Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη συνταγή χωρίς φύλλο και αυγά έτοιμη σε 5'
Απογειώνει τη νοστιμιά
17 Ιανουαρίου 2023 11:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Αγαπημένη λιχουδιά όλων, μικρών και μεγάλων, η τυρόπιταμπορεί να συνοδεύσει ένα κυρίως γεύμα, να γίνει το τέλειο σνακ, ένα ωραίο οικογενειακό βραδινό ακόμη και ένα από τα κύρια πιάτα ενός brunch. Η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι γίνεται στο πι και φι. Και δεν χρειάζεται και φύλλο, ούτε και αυγά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα της γιαγιάς.
Υλικά
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. βούτυρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
φέτα, όση επιθυμείτε
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
200 γραμμ. χλιαρό γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζονγας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο γάλα το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Συνεχίζουμε τη συνταγή μας κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μάς μέχρι να πάρει χρώμα.
1 φακελάκι μαγιά 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 0% 1 κούπα ηλιέλαιο Μια πρέζα αλάτι 400-500 γρ. Αλεύρι ολικής (πούδρα) το πολύ λεπτό αλεύρι. Αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε.
Η συνέχεια της εκτέλεσης για τα ελληνικά τυροπιτάκια