Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη συνταγή χωρίς φύλλο και αυγά έτοιμη σε 5'

Απογειώνει τη νοστιμιά

17 Ιανουαρίου 2023 11:55
Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη συνταγή χωρίς φύλλο και αυγά έτοιμη σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπημένη λιχουδιά όλων, μικρών και μεγάλων, η τυρόπιτα μπορεί να συνοδεύσει ένα κυρίως γεύμα, να γίνει το τέλειο σνακ, ένα ωραίο οικογενειακό βραδινό ακόμη και ένα από τα κύρια πιάτα ενός brunch. Η παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι γίνεται στο πι και φι. Και δεν χρειάζεται και φύλλο, ούτε και αυγά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα της γιαγιάς.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • φέτα, όση επιθυμείτε
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
  • 200 γραμμ. χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζονγας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
  • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Συνεχίζουμε τη συνταγή μας κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μάς μέχρι να πάρει χρώμα.

Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη συνταγή χωρίς φύλλο και αυγά έτοιμη σε 5'

Δεν θα τα χορταίνετε: Η τέλεια συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια με γέμιση ανθότυρο και φέτα

Είναι από τις πιο λαχταριστές συνταγές, ενώ πρόκειται για μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή, με φέτα και ανθότυρο που θα σας ξετρελάνει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.

Υλικά για ένα ταψί φούρνου:

1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 0%
1 κούπα ηλιέλαιο
Μια πρέζα αλάτι
400-500 γρ. Αλεύρι ολικής (πούδρα) το πολύ λεπτό αλεύρι. Αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε.

Η συνέχεια της εκτέλεσης για τα ελληνικά τυροπιτάκια

Γέμιση:

200 γρ. Ανθότυρο
100 γρ. Φέτα μαλακή
1 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιπλέον: σπόρια άσπρα και μαύρα
Λίγο ηλιέλαιο για αλλειμα

Τυροπιτάκια με σπόρια

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share