Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αδειάζετε τις ντομάτες με το κουτάλι στα γεμιστά; Σταματήστε αμέσως!

Δώστε βάση!

12 Ιανουαρίου 2023 21:17
Προσοχή: Αδειάζετε τις ντομάτες με το κουτάλι στα γεμιστά; Σταματήστε αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με τις ντομάτες στα γεμιστά αποκαλύφθηκε και σίγουρα δεν περιμέναμε ότι είχε να κάνει με το κουτάλι που τις αδειάζουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε γεμιστά.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γευστικά πιάτα του καλοκαιριού, μιας και αυτή την περίοδο του χρόνου ευδοκιμούν τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για να ετοιμαστεί. Φυσικά και μιλάμε για τα γεμιστά, τα οποία τα συναντάμε με πολλές παραλλαγές, όχι μόνο στην γέμιση, με ρύζι ή με ρύζι και κρέας, αλλά και στα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε να αγοράζετε ντομάτες.

Ωστόσο, κυρίαρχο ρόλο στο… πιάτο των γεμιστών παίζουν οι ντομάτες. Κατά γενική ομολογία, βρίσκονται σε κάθε… παραλλαγή του πιάτου, αλλά αν κάποιος αδειάζει το περιεχόμενό της με το κουτάλι, κατά την παρασκευή, τότε κάνει ένα μεγάλο λάθος, το οποίο φαίνεται μετά την ολοκλήρωση του βρασίματος του φαγητού.

γεμιστά με ντομάτες και πιπεριές

Οι τομάτες αποτελούν την βάση των γεμιστών. Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε κουτάλι για να τις αδειάσουμε, τότε κάνουμε λάθος. Μάλιστα, μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταστρέψουμε τα θρεπτικά συστατικά.

Ο λόγος έχει να κάνει με τη δύναμη που χρησιμοποιούμε μόλις αδειάζουμε τις ντομάτες. Πολλοί δεν μπορούμε να την υπολογίσουμε ακριβώς, με αποτέλεσμα να «διαλύουμε» τη σάρκα της.

Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και... - Ο λόγος που απαγορεύεται βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων

Η αλήθεια είναι πως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αφού μας χαρίζει μια ευκολία στο να ζεστάνουμε το φαγητό μας ή ακόμη και να μαγειρέψουμε πολλά φαγητά εκεί. Όμως είναι μερικά υλικά και τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στα μικροκύματα, όπως για παράδειγμα τα αυγά, δείτε εδώ το λόγο.

Ένα ακόμη υλικό που είναι απαγορευτικό για το φούρνο μικροκυμάτων είναι η ντομάτα και συγκεκριμένα η σάλτσα ντομάτας. Αναρωτιέστε γιατί; Να η απάντηση.

σάλτσα ντομάτας

Βάζοντας κόκκινη σάλτσα σε ένα πιάτο και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων, το πιθανότερο είναι η σάλτσα –ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτής- να καταλήξει στα τοιχώματα του φούρνου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share