Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια σχάρας: Η συνταγή με σάλτσα μουστάρδας που θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

12 Ιανουαρίου 2023 14:10
Μπιφτέκια σχάρας: Η συνταγή με σάλτσα μουστάρδας που θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα καθιερωμένο φαγητό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που το λατρεύουμε όλοι, είναι τα μπιφτέκια. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει τον τρόπο για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και πεντανόστιμα χωρίς κόπο. Με την ευκαιρία, δείτε 5 μυστικά για τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια από τους πιο διάσημους σεφ

Υλικά

  • 8ΟΟγρ Μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 Κρεμμύδι
  • Μισή πιπεριά
  • Μισή ντομάτα
  • 1 Κουτ σούπας ρίγανη
  • 4 Κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 Αυγό
  • 4 Κουταλιές σούπας φρυγανιά
  • 3 Κουτ σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι!!

Μπιφτέκια σχάρας: Η συνταγή με σάλτσα μουστάρδας που θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 5 κουτ σούπας μουστάρδα
  • 1 χυμό λεμονιού
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κουτ σούπας μέλι

Καλό χτύπημα με το μιξεράκι του καφέ !!

Για τα μπιφτέκια λιώστε τα λαχανικά στο μπλέντερ ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί ..πλάστε και ψήστε!!

Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και απολαύστετα !!!

Ανοίγει μια τρύπα στο μπιφτέκι και πετάει μέσα ένα ωμό αυγό - Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις το δείτε! (Video)

Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με τα πιο ιδιαίτερα μπιφτέκια με τζίντζερ.

Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς αυτό το λαχταριστό μπέργκερ:

Υλικά:

  • μισό κιλό κιμά
  • κόλιαντρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.

Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

Ο απόλυτος μεζές: Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι – Τα αγαπημένα των διατροφολόγων

Είτε είστε χορτοφάγος, είτε ετοιμάζεστε για την περίοδο νηστείας, ή απλά ψάχνετε μια εναλλακτική και πιο υγιεινή συνταγή, τα μπιφτέκια λαχανικών θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Δεν στερούνται τίποτα στην γεύση σε σχέση με τα παραδοσιακά μπιφτέκια και γίνονται σαν λουκούμι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο σωστός ο κεφτές: Το μυστικό για "ζουμπουρλούδικα" μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
  • 1 καρότο
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 μικρές πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Η συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών που θα σας ενθουσιάσουν

Ο απόλυτος μεζές: Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι – Τα αγαπημένα των διατροφολόγων

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι.
  • Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μείγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
  • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Εξαιρετική επιλογή για νηστεία ή και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share