Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Πριν φάτε το αυγό, σπάστε το και δείτε αν έχει αυτό μέσα, αν ναι πετάξτε το αμέσως

Δώστε βάση!

10 Ιανουαρίου 2023 14:57
Προσοχή: Πριν φάτε το αυγό, σπάστε το και δείτε αν έχει αυτό μέσα, αν ναι πετάξτε το αμέσως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αυγό είναι μία πλήρης φυσική τροφή, που περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα και αποτελεί υπερτροφή.

Η υπερτροφή αυτή είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο σωστοί τρόποι για να σπάσεις ένα αυγό.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας, ενώ η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

τηγανητό αυγό

Τι πρέπει να προσέχετε πριν καταναλώσετε ένα αυγό

Αν σπάσετε αυγό και δείτε να έχει μια ροζ ή ιριδίζουσα απόχρωση πετάξτε το άμεσα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η αλλαγή χρώματος ή ο ιριδισμός, όσο απαλός και αν είναι, μπορεί να υποδηλώνει αλλοίωση λόγω βακτηρίων ψευδομονάδας (Pseudomonas).

Αυτός είναι ο πιο συχνός τύπος αλλοίωσης στο αυγό και η κατανάλωση αυγών μολυσμένων με τέτοια βακτήρια, μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

«Αυτό το βακτήριο παράγει μια πρασινωπή, φθορίζουσα, υδατοδιαλυτή χρωστική ουσία στο ασπράδι του αυγού. Αν συναντήσετε ένα αυγό με ένα ασπράδι αυγού εκτός κανονικού χρώματος, πετάξτε το», συμβουλεύουν οι ειδικοί στο Κέντρο Ασφάλειας Αυγών.

Εκτός από το να προσέχετε τον ροζ, ή ιριδίζοντα χρωματισμό, σύμφωνα με μία μελέτη, υπάρχουν και άλλα σημάδια ότι τα αυγά σας είναι μολυσμένα με βακτήρια Pseudomonas.

«Τα χαλασμένα αυγά εκπέμπουν διαφορετικές άσχημες μυρωδιές, όπως ξινή, μούχλα, ή φρουτώδη» αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Poultry Science.

Εκτός από τις αλλαγές στο χρώμα του ασπραδιού, το οποίο μπορεί επίσης μερικές φορές να φαίνεται πράσινο, το ασπράδι υγροποιείται, γίνεται ινώδες και σχηματίζεται μια υπόλευκη και αργότερα καφετί κρούστα στον κρόκο”, συμπληρώνουν οι ερευνητές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share