Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζει τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και προσθέτει Κόκα Κόλα - Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!

Θα τρέξετε να το κάνετε!

10 Ιανουαρίου 2023 12:00
Βάζει τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και προσθέτει Κόκα Κόλα - Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να κάνετε το κοτόπουλο σας μοναδικό, θα χρειαστείτε φτερούγες κοτόπουλου, σάλτσα σόγιας και… κόκα κόλα! Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ακούστε με.

Το κορίτσι στο βίντεο μας δείχνει το αγαπημένο της φαγητό που το φτιάχνει η μαμά της εδώ και χρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για χρυσαφένιες φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο.

Αρχικά, μαρινάρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα σόγιας για 15 λεπτά. Μετά ρίξτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα τηγάνι και αρχίστε το τηγάνισμα. Αφήστε τις να μαγειρευτούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, και μετά προσθέστε λίγη ακόμα σόγια.

Αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό κα μετά έρχεται το μυστικό συστατικό. Βάλτε μία κούπα κόκα κόλα στο κοτόπουλο και αφήστε το να γίνει για 15 ακόμα λεπτά.

Βγάλτε τα από τη φωτιά και έχετε ένα νόστιμο γλυκόξινο φαγητό! Πιστέψτε μας, είναι πολύ καλό!

Δείτε το βίντεο

Το πιο νόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο: Tα 2 μυστικά των σεφ για να σου βγει τραγανό έξω και ζουμερό μέσα

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για τρυφερό σνίτσελ από στήθος κοτόπουλου, το οποίο μπορείτε να το συνοδέψετε με μια φρέσκια σαλάτα.

«Προτείνω να αποθηκεύσετε τη σημερινή συνταγή γιατί σαν και αυτό το σνίτσελ κοτόπουλο δε νομίζω να έχετε δοκιμάσει ποτέ και πουθενά!» σημειώνει ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος στο προφίλ του στο Instagram, όπου αποκαλύπτει την συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σε ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια.

Νόστιμο, ζουμερό και τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο συνδυασμένο με σαλάτα, αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του Πέτρου Συρίγου για το σωστό πανάρισμα και ετοιμαστείτε για ένα πεντανόστιμο γεύμα!

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 6 αβγά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1κ.τ.γ πάπρικα
  • 1 κ.τ.γ σκόρδο σκόνη
  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ παρμεζάνα τριμ.
  • 10 φέτες ψωμί του τόστ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 ml καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το ψωμί του τοστ που το έχουμε αφήσει να ξεραθεί και το έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

Σ’ ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανοίγουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δυο ώστε να γίνει πιο λεπτό, έπειτα το βάζουμε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάμε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φιλέτα.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Τα περνάμε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Έπειτα τα περνάμε από το αβγό και την παρμεζάνα. Αφού τα έχουμε περάσει όλα από το αβγό και την παρμεζάνα, τα παίρνουμε ένα ένα και τα περνάμε από αβγό πάλι και τέλος από το τριμμένο ψωμί.

Έτσι πετυχαίνουμε να είναι η παρμεζάνα στη μέση ώστε να μην μας καεί στο ψήσιμο. Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει και τηγανίζουμε και απ’ τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Tips:

  1. Το ψωμί μας κάνει πιο ωραία κρούστα απ’ ότι η φρυγανιά στο σνίτσελ.
  2. Προσοχή το λάδι μας δεν πρέπει να καίει γιατί θα καούν τα σνίτσελ απέξω και μέσα θα μείνουν ωμά

Δείτε το βίντεο:

⠀⠀

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share