Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Γκρατινέ" μπιφτέκια: Η συνταγή με πατάτα και τυρί που θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα

Θα τα ερωτευτείτε!

2 Ιανουαρίου 2023 20:17
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κλασικά αγαπημένα μπιφτέκια με πατάτες σε αυτήν την συνταγή γίνονται με τυριά. Μια διαφορετική γκρατινέ εκδοχή με τα τυριά να λιώνουν στο στόμα. Με την ευκαιρία, δείτε το "άγνωστο" υλικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας αφράτα.

Υλικά

  • 4-5 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 70 ml γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό πατάτες
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • λίγο έ.π. ελαιόλαδο

'Γκρατινέ' μπιφτέκια: Η συνταγή με πατάτα και τυρί που θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα στο γάλα. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά και τα αυγά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα) και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Κρατάμε στην άκρη.
  • Πατάτες: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα 700 γρ. πατάτες σε ροδέλες των 2 εκ. και τα υπόλοιπα περίπου 300 γρ. τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Παίρνουμε ένα ταψάκι για μεγάλα μάφιν. Λαδώνουμε τις φόρμες μας, τοποθετούμε μία ροδέλα πατάτας ίδιας διαμέτρου σε κάθε θήκη.
  • Πλάθουμε και τοποθετούμε το μπιφτέκι πάχους περίπου 4 εκ. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη πατάτα με τα ζουμιά της, το θυμάρι και τα τριμμένα τυριά. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από τα μπιφτέκια στην επιθυμητή δοσολογία. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 30΄-35΄.

Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα - Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!

Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
  • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
  • μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα - Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.
  • Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  • Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share