Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου - Έτοιμο σε 3 κινήσεις

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

30 Δεκεμβρίου 2022 08:19
Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου - Έτοιμο σε 3 κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, επομένως δεν θα γινόταν να μην συνοδεύεται από νόστιμα και λαχταριστά γλυκάκια.

Παρακάτω σου έχουμε την πιο νόστιμη, εύκολη και σοκολατένια συνταγή για γλυκό ψυγείου, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν πάλι δεν θέλεις να φτιάξεις μόνος σου το γλυκό, δες πού θα βρεις τα πιο νόστιμα και γιορτινά γλυκά των Χριστουγέννων.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου ή όποια μπισκότα θέλετε
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι καραμέλας

σοκολατένιο γλυκό

Εκτέλεση συνταγής

  • Σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, που έχετε σπάσει σε κομματάκια, μαζί με το βούτυρο και το μέλι. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτατα, τη κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λ να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν με τη σοκολάτα.
  • Βάζετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει το κόβετε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: www.sintayes.gr

Εναλλακτικά μελομακάρονα: Η απόλυτη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μορφή μπισκότου

Μοσχοβολιστά μελομακάρονα σαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη. Θα σάς αρέσουν τόσο που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο! Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο cheesecake με βάση από μελομακάρονα.

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 2 αβγά, τους κρόκους
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Εναλλακτικά μελομακάρονα: Η απόλυτη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μορφή μπισκότου

Διαδικασία

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
  • Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share