Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, που έχετε σπάσει σε κομματάκια, μαζί με το βούτυρο και το μέλι. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτατα, τη κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λ να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν με τη σοκολάτα.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει το κόβετε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε.
Εναλλακτικά μελομακάρονα: Η απόλυτη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μορφή μπισκότου
Μοσχοβολιστάμελομακάρονασαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη. Θα σάς αρέσουν τόσο που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο! Με την ευκαιρία, δείτετο απόλυτο cheesecake με βάση από μελομακάρονα.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.
Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.