Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024

Η πιο λαχταριστή βασιλόπιτα για αρχάριους: Με 6 υλικά και έτοιμη σε μόλις 1 ώρα!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για την Πρωτοχρονιά

29 Δεκεμβρίου 2022 12:55
Η πιο λαχταριστή βασιλόπιτα για αρχάριους: Με 6 υλικά και έτοιμη σε μόλις 1 ώρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν αναζητάτε μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική βασιλόπιτα, με λίγα και απλά υλικά, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει τη λύση. Στο μπλογκ του έχει ανεβάσει συνταγή για αρχάριους, ή για εκείνους που θέλουν να ξεμπερδέψουν γρήγορα και να έχουν σίγουρα καλό αποτέλεσμα.

Ο χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης είναι περίπου στα 45 λεπτά με 1 ώρα, ενώ αργότερα θα πρέπει να περιμένετε δύο ώρες απλά για να πασπαλίσετε τη ζάχαρη άχνη.

Δείτε επίσης: Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει: «Ξεπουλάνε» οι βασιλόπιτες... ΠΑΣΟΚ!

Αναλυτικά:

Υλικά

  • 6 Αυγά
  • 160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
  • 1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια, εάν το επιθυμείτε και ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Συνταγή για βασιλόπιτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
  • Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
  • Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share