Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μόνο η μαμά ξέρει το μυστικό: Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια

Η λανθασμένη κίνηση μετά το βράσιμό τους

25 Δεκεμβρίου 2022 10:27
Μόνο η μαμά ξέρει το μυστικό: Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο άσχετος και να είσαι με τη μαγειρική, σίγουρα έχεις φτιάξει κάποια στιγμή μακαρόνια για να φας κάτι εύκολο, οικονομικό και γρήγορο. Ακόμη κι όσοι γνωρίζουν, όμως, πολλά από μαγειρική κάνουν αυτό το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι μας με τα ζυμαρικά.

Τα μακαρόνια, ενώ είναι ένα σχετικά εύκολο φαγητό, κρύβουν πολλές παγίδες και έχουν πολλά μυστικά για να γίνουν ακαταμάχητα! Αλλά μιας και μιλάμε για μακαρόνια, δείτε εδώ το κόλπο για να... μηδενίσετε τις θερμίδες τους.

Βράσιμο μακαρονιών: Τα λάθη που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια

Πολλά είναι, πάντως, τα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα των ζυμαρικών μας, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια, ή και στο τέλος του βρασίματός τους. Το μεγαλύτερο, μάλιστα, συμβαίνει στο τέλος, όταν θέλουμε να τα σουρώσουμε, με τη μαγειρική σόδα επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

μακαρόνια λάθος βράσιμο

Τα μυστικά για το σωστό βράσιμο μακαρονιών

Πολλοί θεωρούν, ότι πρέπει να ξεπλύνουμε τα μακαρόνια, ώστε να μην καίνε. Δεν πρέπει, όμως, να το κάνουμε. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους.

Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό.

Μόνη εξαίρεση αποτελεί η μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρώς προκειμένου να μην κολλήσουν και να μη ρουφήξουν τη σως.

Απολαύστε το κλασσικό πιάτο μακαρόνια με κιμά από... λουκάνικα

Αν είστε μακαρονάδες και γενικά λατρεύετε να τα φτιάχνετε συνεχώς στο σπίτι σας μπορείτε να δοκιμάσετε και την παραπάνω συνταγή. Αφού την φτιάξετε δείτε και ποιο είναι το μυστικό για να κάνετε μακαρόνια με μηδέν θερμίδες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κλασσικό πιάτο μακαρόνια με κιμά με την μόνη παραλλαγή να είναι ότι ο κιμάς είναι από λουκάνικα.

Παρακάτω η συνταγή:

Υλικα:

  • 6 λουκάνικα, χωρίς το περίβλημά τους
  • 1 κ. γλ. μάραθο
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 150 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 660 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. πένες (ή το ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα θρυμματισμένα λουκάνικα με τους σπόρους μάραθου.
  2. Τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί το λίπος από τα λουκάνικα, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί το κρέας.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε τελικά, και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Αφήστε να πάρει μία βράση.
  6. Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες.
  7. Μόλις βράσουν στραγγίστε τα και ρίξτε τα στη σάλτσα.
  8. Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share