Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: Φανταστική ιδέα για να τη γεμίσετε και να... φουσκώσει από περηφάνια!

Θα πάθετε την πλάκα σας!

24 Δεκεμβρίου 2022 14:57
Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: Φανταστική ιδέα για να τη γεμίσετε και να... φουσκώσει από περηφάνια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γεμιστή γαλοπούλα, το αγαπημένο γιορτινό πιάτο των Χριστουγέννων είναι τόσο νόστιμη που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε το τέλειο τραπέζι για τους αγαπημένους σας. Με την ευκαιρία, δείτε 5+1 μυστικά για να μην χάσει τα ζουμιά της και να γίνει σαν λουκούμι.

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι

Υλικά για τη γεμιστή γαλοπούλα

  • 1 γαλοπούλα γύρω στα 3 ½ – 4 κιλά με τα εντόσθιά της
  • 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 ml κρασί ροζέ ή λευκό
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουτ. σούπας ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας
  • αλάτι, πιπέρι

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: Φανταστική ιδέα για να τη γεμίσετε και να... φουσκώσει από περηφάνια!

Εκτέλεση της συνταγής για τη γεμιστή γαλοπούλα

Σοτάρετε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μαργαρίνη.

Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια, ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και ένα ποτήρι νερό.

Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα, για 20’ και κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τη γαλοπούλα και τη ράβετε, αφού την έχετε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά.

Την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.

Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο σε σιγανό φούρνο 4-4½ ώρες, ανάλογα με το βάρος της.

Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τη σερβίρετε με τη γέμισή της.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share