Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Αλειμμένο κρέας με σάλτσα σκόρδου: Η ακαταμάχητη συνταγή για τις γιορτικές μέρες που θα λατρέψουν όλοι

Ασύγκριτη γεύση

19 Δεκεμβρίου 2022 10:50
Αλειμμένο κρέας με σάλτσα σκόρδου: Η ακαταμάχητη συνταγή για τις γιορτικές μέρες που θα λατρέψουν όλοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αυτή τη συνταγή πιο πολύ κάνεις να ψήσεις και να φτιάξεις το σκόρδο με το οποίο θα αλείψεις το χοιρομέρι παρά να ψήσεις το κρέας! Έχει όμως άλλη νοστιμιά με το σκορδάκι… του πάει πολύ! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μαλακώσετε έξυπνα το κρέας σας.

Υλικά

  • 1 καπνιστό χοιρομέρι, με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.)
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας φρέσκα «φυλλαράκια» δεντρολίβανου (ή ρίγανης ή θυμαριού)
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο

Αλειμμένο κρέας με σάλτσα σκόρδου: Η ακαταμάχητη συνταγή για τις γιορτικές μέρες που θα λατρέψουν όλοι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε χοιρομέρι σκορδάτο, αρχικά ψήνουμε ολόκληρο το κεφάλι σκόρδου, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, για περίπου 45 λεπτά στους 180°C, μέχρι να είναι μαλακό όταν το πιέσουμε.
  • Μόλις κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε με προσοχή στις σκελίδες του και τις πιέζουμε μία μία από τη μία τους άκρη, πάνω από ένα μπολ, ώστε η ψημένη σάρκα να βγει σαν κρέμα, όπως μια αλοιφή από το σωληνάριο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα σκόρδου με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αλείφουμε το χοιρομέρι με αυτό το μείγμα, φροντίζοντας να μπει και μέσα στις χαρακιές.
  • Ακουμπάμε, το σκορδάτο χοιρομέρι, σε ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές του.

Πηγή: gastronomos.gr

Άμεσος κίνδυνος για την υγεία αν φας αυτό το κοτόπουλο - Σήμανε συναγερμός

Κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και τυρί στο οποίο εντοπίστηκε σαλμονέλα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Παράλληλα, αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε αυγά.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκεύασματος κρέατος, με τα στοιχεία «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ – ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ γεμιστό με μπέικον και τυρί κατεψυγμένο», με ημερομηνία σφαγής και συσκευασίας 24-11-22 και ανάλωση έως 24-11-23, που παράγεται από την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share