Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θυμίζει κάτι από κρέπα: Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότο έτοιμο σε μόλις 1 λεπτό!

Δροσερό και ακαταμάχητο!

17 Δεκεμβρίου 2022 10:45
Θυμίζει κάτι από κρέπα: Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότο έτοιμο σε μόλις 1 λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γλυκό για όλες τις ώρες και μία εύκολη και γρήγορη πρόταση αν θέλετε ένα γλυκό άμεσα. Αυτό το γλυκό ψυγείου έχει τη δροσερή και φρουτένια απόλαυση της μπανάνα συνδυασμένη με τον σοκολατένιο χείμμαρο με αποτέλεσμα ένα επιδόρπιο κόλαση. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πρωτότυπο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Bueno.

Υλικά

  • γάλα - 1,5 λίτρο
  • ζάχαρη - 180 g
  • βούτυρο - 50 g
  • μαύρη σοκολάτα - 220 g
  • μπανάνες - 400 g
  • σφουγγάρι δάχτυλα - 300 g
  • γάλα - 200 ml
  • σοκολάτα γάλακτος - 50 g

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα έτοιμο σε 15΄.

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  4. Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share