Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κολασμένα κιμαδοπιτάκια: Το μυστικό υλικό που τα απογειώνει - Θα σας ζητάνε τη συνταγή!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

14 Δεκεμβρίου 2022 13:10
Κολασμένα κιμαδοπιτάκια: Το μυστικό υλικό που τα απογειώνει - Θα σας ζητάνε τη συνταγή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή για αρωματικά κιμαδοπιτάκια με κουκουνάρι, σταφίδες και καπνιστό τυρί! Δείτε αναλυτικά την εύκολη συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα σας τη ζητάνε, αφού τα δοκιμάσουν.

Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για σμυρνέικη κιμαδόπιτα.

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
  • 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

κιμαδοπιτάκια

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.

Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τρίγωνα τα κιμαδοπιτάκια.

Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.

Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό φαγητό, με μερικές συμβουλές κατευθείαν από το χωριό. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί πρέπει να τρώτε κρύα τα μακαρόνια.

Υλικά

  • 700 γρ σπαγγέτι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
  • 300 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  • Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.
  • Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμεσυνεχώς.
  • Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
    και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
  • Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.
  • Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.
  • Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share