Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Έχετε να κερδίσετε πολλά περισσότερα οφέλη αν τρώτε κρύα τα μακαρόνια - Μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε

5 Δεκεμβρίου 2022 14:47
Έχετε να κερδίσετε πολλά περισσότερα οφέλη αν τρώτε κρύα τα μακαρόνια - Μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθως οι περισσότεροι μακαρονάδες θα προτιμήσουν να φάνε τα μακαρόνια τους κυρίως ζεστά, μόλις να έχουν στραγγιστεί. Παρ' όλα αυτά, όσο απίστευτο και να σας φαίνεται,τα κρύα ζυμαρικά, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν, αλλά κάνουν και καλό στην υγεία μας!

Δείτε επίσης πως να φτιάξετε την μοναδική μανιάτικη μακαρονάδα

Αυτό προέκυψε από μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής τη δρ. Denise Robertson, που εστίαζε στους άπεπτους υδατάνθρακες.

Πληροφορίες έρευνας

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί. Οι μισοί από αυτούς τα έφαγαν κρύα και οι άλλοι μισοί ξαναζεσταμένα. Στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και μετρήθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Την επόμενη μέρα, το πείραμα επαναλήφθηκε, ωστόσο το μενού αντιστράφηκε.

Η αξία να τρως τα μακαρόνια σου κρύα

Αποτελέσματα

Όπως διαπιστώθηκε, τα κρύα ζυμαρικά αύξησαν λιγότερο τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα από τα πρόσφατα βρασμένα ζυμαρικά.

Μάλιστα, προέκυψε πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και στη συνέχεια είχαν ζεσταθεί ξανά, επηρέασαν ακόμα λιγότερο τις παραπάνω τιμές.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρα και απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό. Αυτό προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας στη συνέχεια σε απότομη πτώση τους με αποτέλεσμα να πεινάμε πιο πολύ και πιο σύντομα.

Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της ινσουλίνης να μην αυξάνονται απότομα και πολύ και έτσι να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου ζυμώνονται από την εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε ουσίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share