Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Vegan κουραμπιέδες: Η πιο νόστιμη συνταγλη που δοκιμάσατε ποτέ χωρίς αυγά και γάλα

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

13 Δεκεμβρίου 2022 13:57
Vegan κουραμπιέδες: Η πιο νόστιμη συνταγλη που δοκιμάσατε ποτέ χωρίς αυγά και γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρωματικοί vegan κουραμπιέδες με φυτική μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Η απόλυτη συνταγή για όσους νηστεύουν. Πεντανόστιμοι, λιώνουν στο στόμα και θα τους λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα light.

Υλικά

  • 150 γρ. (1/2 κούπα + 2 κουτ. σούπας) μαργαρίνη, παγωμένη
  • 150 γρ. (3/4 της κούπας) λάδι καρύδας, παγωμένο
  • 100 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού ανθόνερο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 γρ. (4 + 1/2 κούπα) αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα στους 170°C για 6-8 λεπτά, χοντροσπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου

Vegan κουραμπιέδες: Η πιο νόστιμη συνταγλη που δοκιμάσατε ποτέ χωρίς αυγά και γάλα

Για την επικάλυψη

  • λίγο ανθόνερο, για το ράντισμα άφθονη ζάχαρη άχνη
  • Για τους κουραμπιέδες vegan ξεκινάμε και χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, το λάδι καρύδας και την άχνη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα πυκνή και λεία.
  • Προσθέτουμε το ανθόνερο, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά τα αμύγδαλα.
  • Σταματάμε το μίξερ όταν φτιάξουμε ένα ζυμάρι πολύ μαλακό, αφράτο και εύπλαστο.
  • Πλάθουμε με το ζυμάρι 35-40 στρογγυλούς κουραμπιέδες και πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας στο κέντρο τους, για να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα.
  • Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Για την επικάλυψη

  • Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
  • Τους τυλίγουμε σε άφθονη άχνη και τους στρώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας κάθε τόσο με άχνη κοσκινισμένη.

Χορταστικό και θρεπτικό σνακ με μέλι, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Πεινάς ενδιάμεσα από το πρωινό και το μεσημεριανό ή ακόμα και μετά το μεσημεριανό και δεν θέλεις να φας κάτι γιατί το θεωρείς θερμιδική ατασθαλία; Εμείς σου έχουμε την λύση!

Ανακαλύψτε επίσης το πιο νόστιμο σνακ για να παίρνει το παιδάκι σας για κολατσιό

Δοκιμάστε αυτό το απολαυστικό και υγιεινό σνακ για να κόψεις την πείνα μαχαίρι και να μην σε φάνε οι τύψεις. Για extra health points προτίμησε το μέλι με 80% γυρεόκοκκο θυμαριού!

Λαχταριστό και υγιεινό σνακ με μέλι, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • Φουντούκια ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πολύσπορο ψωμί
  • Γιαούρτι
  • Θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε ελαφρώς τα φουντούκια ρίχνοντάς τα σε καυτό ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  3. Μόλις τα φουντούκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε το μάτι και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  4. Αλείφουμε με γιαούρτι μια λεπτή φρυγανισμένη φέτα πολύσπορο ψωμί και απλώνουμε από πάνω μερικά από τα φουντούκια που μόλις ετοιμάσαμε.
  5. Ολοκληρώνουμε με μια χρυσαφένια κλωστή από μέλι που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια.
  6. Σερβίρεται αμέσως για μέγιστη απόλαυση!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share