Για τους κουραμπιέδες vegan ξεκινάμε και χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, το λάδι καρύδας και την άχνη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα πυκνή και λεία.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά τα αμύγδαλα.
Σταματάμε το μίξερ όταν φτιάξουμε ένα ζυμάρι πολύ μαλακό, αφράτο και εύπλαστο.
Πλάθουμε με το ζυμάρι 35-40 στρογγυλούς κουραμπιέδες και πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας στο κέντρο τους, για να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα.
Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για την επικάλυψη
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
Τους τυλίγουμε σε άφθονη άχνη και τους στρώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας κάθε τόσο με άχνη κοσκινισμένη.
Χορταστικό και θρεπτικό σνακ με μέλι, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς
Πεινάς ενδιάμεσα από τοπρωινόκαι το μεσημεριανό ή ακόμα και μετά το μεσημεριανό και δεν θέλεις να φας κάτι γιατί το θεωρείς θερμιδική ατασθαλία; Εμείς σου έχουμε τηνλύση!
Δοκιμάστε αυτό το απολαυστικό και υγιεινόσνακγια να κόψεις την πείναμαχαίρικαι να μην σε φάνε οι τύψεις. Για extra health points προτίμησε το μέλι με80% γυρεόκοκκο θυμαριού!
Υλικά που θα χρειαστείς:
Φουντούκια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πολύσπορο ψωμί
Γιαούρτι
Θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε ελαφρώς τα φουντούκια ρίχνοντάς τα σε καυτό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Μόλις τα φουντούκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε το μάτι και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Αλείφουμε με γιαούρτι μια λεπτή φρυγανισμένη φέτα πολύσπορο ψωμί και απλώνουμε από πάνω μερικά από τα φουντούκια που μόλις ετοιμάσαμε.
Ολοκληρώνουμε με μια χρυσαφένια κλωστή από μέλι που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια.