Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπιφτέκια φούρνου: Αφράτα, μυρωδάτα και "μπαμπάτσικα" γεμιστά με 2 ειδών τυριά

Θα πάθετε την πλάκα σας!

8 Δεκεμβρίου 2022 10:52
Μπιφτέκια φούρνου: Αφράτα, μυρωδάτα και
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφράτα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με 2 ειδών τυριά, σερβιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και τραγανές πατάτες φούρνου. Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό που ο συνδυασμός όλων των γεύσεων θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν. Ένα πιάτο που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και λατρέψουν τα παιδιά για την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: "Μπαμπάτσικα" μπιφτέκια: Το μυστικό με το ψωμί που θα τα κάνει super ζουμερά

Υλικά συνταγής

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά (600 γρ. μοσχαρίσιο + 400 γρ. χοιρινό)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ψωμί 2 ημερών, μουλιασμένο σε γάλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ή θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. τσένταρ, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (μπορείτε να βάλετε μόνο τσένταρ ή μόνο μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο
  • τυρί επιλογής σας, που λιώνει εύκολα)
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας

Για τις πατάτες

Μπιφτέκια φούρνου: Αφράτα, μυρωδάτα και 'μπαμπάτσικα' γεμιστά με 2 ειδών τυριά

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπιφτέκια: Μουλιάζετε καλά το ψωμί σε γάλα, το στύβετε να στραγγίξει το πολύ γάλα και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε όλα μαζί για αρκετή ώρα να ομογενοποιηθούν καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λ να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Στη συνέχεια, πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια μεγέθους επιλογής σας. Ανοίγετε το κάθε μπιφτέκι πιέζοντάς το με τα δάχτυλα στην παλάμη σας. Βάζετε στο κέντρο του από 2-3 κυβάκια τυρί (ανάλογα με το μέγεθος που πλάσατε τα μπιφτέκια και έχετε κόψει το τυρί) και κλείνετε τις άκρες έτσι ώστε το τυρί να καλυφθεί πλήρως από το μείγμα κιμά και να μη “χυθεί” κατά το τηγάνισμα και ψήσιμο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει πολύ καλά τηγανίζετε τα μπιφτέκια σας και απ όλες τις πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσή κρούστα. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 20 λ ή ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών.

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζετε για 25 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και μείνει με το λαδάκι της.

Για τις πατάτες: Όση ώρα βράζει η σάλτσα σας και ψήνονται τα μπιφτέκια σας ετοιμάζετε τις πατάτες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε το φαγητό σας απλώνοντας πρώτα σε κάθε πιάτο σάλτσα ντομάτας, από πάνω τα μπιφτεκάκια σας και τα συνοδεύετε με τις ζεστές τραγανές πατάτες. Καλή σας όρεξη!!!

TIP: Για πιο γευστικό και πικάντικο αποτέλεσμα στα μπιφτέκια σας, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν και μετά προσθέστε τα στο μείγμα κιμά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share