Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Κολάσιμο" cheesecake φτιαγμένο με γιαούρτι και βουτηγμένο στο μέλι - Γλυκό ψυγείου για "σωστό" αμάρτημα

Πανεύκολο και πεντανόστιμο

7 Δεκεμβρίου 2022 12:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και θεωρείται αμερικάνικο γλυκό, to cheesecake αποτέλει σταθέρη αγάπη και αξία στα σπίτια και στην κουζίνα μας αρκετά και στην Ελλάδα. Παραλλαγές του γλυκού παρασκευάζονται για χιλιάδες χρόνια ενώ οι παλαιότερες αναφορές του γλυκού είναι από την Αρχαία Ελλάδα, όταν ήταν δημοφιλές φαγητό και στα σχετικά συγγράματα που διασώζονται αναφέρεται ως πλακούντας.

Μάθε επίσης την συνταγή για το πιο κοντινό γλυκό με τον καφέ που υπάρχει

Η ιστορία του cheesecake με δυό λόγια

Η μοντέρνα έκδοση του cheesecake , όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκε κυρίως από το 1872 από τον Ουίλιαμ Λώρενς στη Νέα Υόρκη, στη προσπάθειά του να παραγάγει ένα γαλλικό τυρί. Αντί για το συγκεκριμένο τυρί, δημιούργησε ένα τυρί κρέμα, το οποίο αργότερα πατεντάρισε ο Τζέιμς Κραφτ και αποτελεί το κύριο συστατικό των τσίζκεϊκ ανά την υφήλιο.

Το απόλυτο γλυκό στο πιάτο του

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 85 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ψημένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 85 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 ml γιαούρτι
  • 750 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 250 ml μέλι

Εκτέλεση συνταγής

1 .Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
2 .Βάζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα και αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 23εκ. και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή.
4 .Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα τη φορά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι, κρατώντας στην άκρη περίπου 3 κ.σ. μέλι, και ανακατεύουμε.
5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου-αμύγδαλου, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
6 .Γαρνίρουμε με αμύγδαλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share