Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ασυναγώνιστο παραδοσιακό μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Κορυφαίο φαγητό ελληνικής κουζίνας

6 Δεκεμβρίου 2022 15:03
Ασυναγώνιστο παραδοσιακό μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί σταθερή αξία στα τραπέζια, κυρίως στα Κυριακάτικα.

Διαβάστε επίσης γιατί είναι πιο υγιεινό να τρώτε τα μακαρόνια κρύα

Είναι ένα κυρίως ζεστό, χειμωνιάτικο πιάτο που συνδιάζει τον υδατάνθρακα με την πρωτεϊνη και είναι και για τον φανατικό κοινό του κρέατος και για το φανατικό κοινό των ζυμαρικών.

Πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσετε!

Παρδοσιάκο μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι

Υλικά

• 1,5 κιλό μοσχαράκι (από σπάλα συνήθως)
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο (100 ml)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 καρότο
• 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
• 1 μεγάλη κούπα ντοματοχυμό 400 γρ
• 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
• 1 κουταλιά ρίγανη
• μπαχαρικά: κόκκους από πιπέρι-κόκκους από μπαχάρι-2 φαρύφαλλα- 1 δαφνόφυλλο)
• ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
• 1/2 κιλό (1 πακέτο) μακαρόνια κατά προτίμηση Νο5 με τρύπα
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Τρόπος εκτέλεσης

Υπάρχουν 2 τρόποι για να το φτιάξουμε. Πρώτος τρόπος είναι:

  • να βράσουμε το κρέας και να το σοτάρουμε
  • ο δεύτερος τρόπος να το σοτάρουμε ωμό και να βράσει με τα υλικά του κοκκινιστού.
  1. Βράζουμε καλά το κρέας που είναι κομμένο σε μερίδες.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με πάπρικα γλυκιά και μαύρο πιπέρι.
  3. Σοτάρουμε και τα κρεατάκια μας και προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, ζωμό από το κρέας, τα μπαχαρικά μας (αν θέλουμε τα βάζουμε σε πανάκι για να μπορέσουμε να τα αφαιρέσουμε εύκολα), ρίγανη και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να δέσει η σάλτσα ελαφρά.
  4. Βράζουμε μακαρόνια της αρεσκείας μας σύμφωνα με το χρόνο που προτείνει ο κατασκευαστής στη συσκευασία.
  5. Σουρώνουμε και βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με το κρέας κοκκινιστό από πάνω ώστε η σάλτσα να διαπεράσει τα μακαρόνια μας.

Πηγή: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share