Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το κρέας στα καλύτερά του: Η απόλυτη συνταγή για λεμονάτη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα έτοιμη σε 15'

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

2 Δεκεμβρίου 2022 13:09
Το κρέας στα καλύτερά του: Η απόλυτη συνταγή για λεμονάτη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα έτοιμη σε 15'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρυφερά κομμάτια χοιρινού κρέατος, μουστάρδα και λεμόνι είναι τα βασικά συστατικά μιας συνταγής που κυριολεκτικά πάει με όλα. Με την ευκαιρία, δέιτε την παραδοσιακή συνταγή για κλέφτικο μοσχαράκι.

Για ένα απόγευμα με φίλους και τσίπουρα ή κόκκινο κρασί, η τηγανιά είναι ο τέλειος μεζές, στον οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή και νόστιμη και με λίγο ρύζι ατμού μπορείτε να απολαύσετε το λαχταριστό πιάτο και ως κύριο γεύμα.

Το βασικό υλικό, το χοιρινό, είναι «κλειδί» στην επιτυχία της συνταγής. Μια καλή πρακτική θα ήταν να μαρινάρετε για λίγο το χοιρινό… Σε κάθε περίπτωση, η υπομονή στο μαγείρεμα του κρέατος είναι σημαντική για να γίνει μαλακό, με γεύση λουκούμι.

Το κρέας στα καλύτερά του: Η απόλυτη συνταγή για λεμονάτη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα έτοιμη σε 15'

Υλικά

  • 700 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε μικρά κομματάκια 2-3 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρέας σε δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
  • Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει το κρέας.
  • Δοκιμάζουμε, και αν το θέλουμε πιο λεμονάτο, προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share